Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Vlaams Belang moet ijsbreker zijn Vlaams Belang moet ijsbreker zijn

Vlaams Belang moet ijsbreker zijn

Vandaag pakt Grenz-Echo - het dagblad van en voor Duitstaligen in de 'Oostkantons' - uit met een paginagroot interview met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Verdubbeling

Aanleiding voor dit interview was het feit dat het Vlaams Belang in de jongste peilingen zijn score zowat wist te verdubbelen. Gevraagd naar een verklaring voor deze onmiskenbare vooruitgang, stelt Van Grieken dat ongetwijfeld heel wat kiezers die kozen voor meer Vlaamse autonomie en minder immigratie ontgoocheld zijn in de N-VA. Daar komt bij dat de feiten elke dag de juistheid van onze analyses bevestigen.

Nieuwe stijl

Bovendien maakt het Vlaams Belang werk van een nieuwe stijl, aldus nog Van Grieken. Waar onze partij vroeger de zaken al eens scherper stelde om bepaalde thema's onder de aandacht te brengen en mensen wakker te schudden, is dat vandaag niet meer nodig. De feiten zijn immers bij het brede publiek bekend. De strategie van het Vlaams Belang is duidelijk: "Wij viseren geen mensen, maar een politiek systeem" en "in het protest tegen het systeem moet men principieel en radicaal zijn, maar niet plat en marginaal."

Grote invloed

Verderop in het interview bevestigt Tom Van Grieken dat men er inderdaad niet omheen kan dat het maatschappelijke debat onder druk van het Vlaams Belang naar rechts is opgeschoven: "Alhoewel wij nooit aan de macht deelnamen, is onze invloed zeer groot." Kortom: het Vlaams Belang is een ijsbreker geweest en moet ook in de toekomst deze rol blijven spelen.

Geen eiland

Aan het slot van het interview herhaalt Van Grieken voor de Duitstalige lezerspubliek dat het Vlaams Belang geen heil ziet in nieuwe staatshervormingen, maar onomwonden kiest voor Vlaamse onafhankelijkheid. "Dat onafhankelijke Vlaanderen zal geen eiland zijn. WalloniŽ zal onze beste partner zijn. (Ö) BelgiŽ is (echter) een gedwongen huwelijk. En gedwongen huwelijken lopen nooit goed af."

Lees hier het volledige interview.


#VlaamsBelang  #TomVanGrieken
vlaamsbelang . nieuws . 11 februari 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Deze exodus is georganiseerd door mensen die onze maatschappij willen destabiliseren.

Annemie†Vansichen

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief