Vlaams Belang - echt.onafhankelijk

"Moslimextremisten naar internaten? Dwaas idee!"

Anke Van dermeersch noemde in het Vlaams Parlement het voorstel om extremistische moslimjongeren naar internaten te sturen een dwaas idee.

Recent werd door Hans Bonte, de nogal mediageile SP.a-burgemeester van Vilvoorde,  een zoveelste ballonnetje opgelaten met betrekking tot de problematiek van de ‘radicaliserende’ moslimjongeren. Ditmaal pleitte hij ervoor deze jongeren “naar internaten te sturen”. N-VA-voorzitter Bart De Wever reageerde op zijn beurt dat internaten geen oplossing zijn voor alle radicaliserende jongeren, maar dat er wel een nieuw soort internaten zou moeten komen voor zogenaamde “veelplegers”, jongeren die veel criminele feiten op hun kerfstok hebben.

Onderwijsinstellingen

Vlaams Parlementslid Anke Van dermeersch (Vlaams Belang) wilde in het Vlaams Parlement wel eens weten wat onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) over deze voorstellen dacht. Voor het Vlaams Belang kan het onmogelijk de bedoeling zijn dat men onderwijsinstellingen als internaten – die voornamelijk opvang bieden aan kinderen van ouders die ver van school wonen of die om professionele redenen tijdens de schoolweek moeilijk voor hun kinderen kunnen zorgen– gaat opzadelen met de verantwoordelijkheid om problemen als moslimextremisme of criminaliteit het hoofd te bieden. Gelukkig zat de onderwijsminister op de lijn van het Vlaams Belang. De minister bleek niet de intentie te hebben “om de goede werking van onze internaten nu te verstoren”.

Kindergeld

Anke Van dermeersch deed enkele alternatieve voorstellen. Ze stelde voor om in het onderwijs een meldplicht te organiseren, waarbij schoolpersoneel verplicht zou worden extremistische uitspraken of extreme gedragingen van moslimleerlingen te melden. “Ik stel vast dat nog heel wat informatie verzwegen wordt uit angst voor de goede reputatie van de school”, zei ze.  Bovendien is het volgens ons parlementslid ook tijd dat men ook de ouders eens responsabiliseert voor het gedrag van hun kinderen: “In geval dat de ouders via de opvoeding verantwoordelijk kunnen gesteld worden voor het gedrag van de jongeren, moet afname van het kindergeld een optie zijn.”

Veiligheid
Het Vlaams Belang-parlementslid pleitte er ten slotte voor om moslimjongeren die extremistisch gedrag vertonen naar “een tuchtinstelling” te sturen met een kordaat regime.  Het Vlaams Belang is bovendien van mening dat wie daadwerkelijk een bedreiging vormt voor onze samenleving zeker niet tegengehouden moet worden om te verstrekken naar Syrië of andere conflictgebieden, maar eerder aangemoedigd. Onze samenleving heeft er alle belang bij om potentiële terroristen zo snel mogelijk kwijt te zijn.

Hier leest u het verslag.
vlaamsbelang . nieuws . 22 februari 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
De dag dat er een geschikte meerderheid is, kan het Vlaams Parlement de onafhankelijkheid eenvoudig afkondigen.

Jules Gheude

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief