Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Tien jaar Partij voor de Vrijheid Tien jaar Partij voor de Vrijheid

Tien jaar Partij voor de Vrijheid

Vandaag, 22 februari 2016, bestaat de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders 10 jaar. Een reden om te vieren? Welzeker. Geert Wilders en de PVV hebben Nederland en omstreken danig beÔnvloed. En ze blijven dat doen.

Met de huidige koers stevenen we af op een instabiel en armzalig EurabiŽ onder het juk van de dictatoriale EU, met burgeroorlogen tot gevolg. De PVV pleit als enige in Nederland voor wat broodnodig is om het Avondland te redden van de ondergang. De PVV is anti-establishment, zet het eigen volk en de eigen cultuur op de eerste plaats, is voor de soevereine natiestaat, voor Europa, voor vrijheid en voor de democratische rechtsstaat - en dus tegen immigratie, tegen de cultuurrelativistisch-multiculturele samenleving, tegen de islam(isering) en tegen de EU en de euro (en voor een Groot-Nederland en pro-IsraŽl).

Dat de PVV tien jaar bestaat is dan ook een zegen voor Nederland ťn Europa, en verdient het om te worden gevierd. PVV-leider Geert Wilders wil dan ook een groot feest organiseren ter ere van het tienjarig jubileum van zijn partij: de 'Gekozenendag'.

Vrij en soeverein

Wilders splitste zich in 2004 af van de liberale VVD-fractie en ging tot 2006 verder als 'Groep Wilders'. Op 22 februari 2006 registreerde hij de 'Partij voor de Vrijheid' bij de Kiesraad met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen in november 2006. Zijn afscheid van de VVD typeerde Wilders ten volle: hij wilde zijn eigen ideeŽn volgen en niet die van de fractie, en die begonnen steeds verder uit elkaar te liggen. Wilders wilde met andere woorden zťlf baas zijn en zijn eigen identiteit en ideeŽn vrij en soeverein ontplooien.

Artikel 1

In 2006 zette Wilders meteen de toon van de PVV door naar de kiezer trekken met o.a. het opvallende programmapunt dat artikel 1 van de Nederlandse Grondwet (verbod op discriminatie) moet worden vervangen door een artikel waarin 'de dominantie van de humanistische traditie en cultuur' wordt vastgelegd. Want 'Nederlanders moeten weer trots worden op hun cultuur', aldus Wilders. De PVV behaalde direct 9 zetels, een bijzondere prestatie.

Grote doorbraak

Na de Tweede Kamerverkiezingen van juni 2010 brak de PVV helemaal door met maar liefst 24 zetels op 150 (derde partij). In september 2010 sloten het CDA en de VVD naast een gezamenlijk regeerakkoord ook een zogenoemd gedoogakkoord met de PVV. Wilders liet in het gedoogakkoord punten opnemen uit het verkiezingsprogramma van de Deense Volkspartij, die ook gedoogsteun leverde aan regeringscoalities. In 2011 kreeg de PVV voor het eerst vertegenwoordigers in de Eerste Kamer (Senaat), met 10 zetels op 75 (vierde partij). Op 21 april 2012 maakte Wilders een eind aan de gedoogconstructie omdat de PVV niet wilde instemmen met nieuwe miljardenbezuinigingen die met name de ouderen in Nederland zouden treffen, en die bovendien een gevolg waren van EU-dictaten.

Verzet werpt vruchten af

Na in september 2012 in de oppositie te zijn beland, verklaarde Wilders zich 'keihard' te zullen gaan verzetten tegen het 'vreselijke beleid' van het kabinet-Rutte II, de huidige paarse regering bestaande uit VVD en PvdA. Dat verzet werpt vandaag vruchten af: in peilingen is de PVV de grootste partij met minstens 40 zetels, terwijl het kabinet nog amper 30 zetels haalt. In hoeverre Wilders dat enorme potentieel in 2017 zal kunnen verzilveren, hangt in grote mate af van de kiesopkomst. Verder blijkt uit onderzoek dat de mensen die op de PVV stemmen steeds meer een brede afspiegeling zijn van de Nederlandse samenleving. De reden hiervoor is evident: net zoals de Belgische slaagt de Nederlandse regering er niet in om met name wat de asielcrisis betreft de meerderheid van het volk, die een asielstop wil, te bekoren. Ook speelt de Nederlandse Euroscepsis in de context van de Brexit-perikelen een rol.

Wilders Winnaar

Op deze jubileumdag zijn Wilders en zijn PVV niet weg te branden uit de Nederlandse media, die tandenknarsend moeten toegeven: "Meermaals werd het politieke einde van Geert Wilders voorspeld, maar zijn partij bleef overeind." En hoe! In de†grote†publieksverkiezing van EenVandaag werd Geert Wilders met een kwart van de stemmen uitgeroepen†tot†Politicus†van het†Jaar†2015.†Ook riep het Nederlands Debat Instituut (in samenwerking met de Universiteit Leiden) Wilders uit tot de beste debater en daarmee tot winnaar van de Debatprijs 2015.

Onvermoeibare vrijheidsstrijder

In een ijzersterk NOS-interview vandaag naar aanleiding van 10 jaar PVV, zegt Wilders: "Het is triest, maar mijn film Fitna (islamkritische film met confronterende beelden, nvdr.) is nu dagelijkse kost op televisie." Hij geeft aan geen concessies te willen doen wat de islam(isering) betreft: "Als de islam meer voet aan de grond krijgt in West-Europa, is er geen vrijheid meer en valt er niks meer te kiezen." Geert Wilders, de onvermoeibare vrijheidsstrijder die zelf onvrij is omdat hij al meer dan tien jaar zwaar moet worden beveiligd, concludeert: "Wat we nu meemaken is niet alleen een economisch, tijdelijk probleem, het is een existentieel probleem: het voortbestaan van ons land, onze vrijheid staat op het spel." Hij benadrukt daarbij dat Nederland zijn soevereiniteit moet terugwinnen van de EU.

Colloquium 'Vrijheid'

In de zomer van vorig jaar werd bekendgemaakt dat het Vlaams Belang een EU-fractie vormt samen met o.m. Front National, FP÷ en PVV: de fractie 'Europa van Naties en Vrijheid'. ENV is medeorganisator van ons colloquium 'Vrijheid' op 4 maart a.s. in het Vlaams Parlement. Daar zal een van 's werelds bekendste en populairste vrijheidsstrijders, Geert Wilders, de hoofdspreker zijn. Wij kunnen amper wachten. Klik hier om u in te schrijven!

Vlaams Belang-medewerker en voormalig medewerker van Geert Wilders Sam van Rooy schreef een longread naar aanleiding van #10jaarPVV. Klik hier om die te lezen.


#GeertWilders  #PVV
vlaamsbelang . nieuws . 22 februari 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
We staan aan het begin van een vloedgolf.

Thilo Sarrazin

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief