Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Geen tweede Calais aan onze kust! Geen tweede Calais aan onze kust!

Geen tweede Calais aan onze kust!"

Stefaan Sintobin verwoordde in het Vlaams Parlement de ongerustheid van de kustgemeenten over de toestroom van illegalen en asielzoekers en de gevolgen voor het kusttoerisme.

De tussenkomst van ons parlementslid werd echter allerminst op prijs gesteld door de andere partijen. Op het moment dat honderden transitmigranten uit Frankrijk proberen om de Belgische grens over te steken werd Vlaams Volksvertegenwoordiger Stefaan Sintobin in de Commissie Toerisme door een bonte coalitie van Groen, SP.a en N-VA fors aangepakt met verwijten als zou hij door zijn vraag over de dreigende impact van de illegalenproblematiek op het kusttoerisme "de zaken onnodig opkloppen". Stefaan Sintobin reageerde fel op de verwijten: "Ik zou niet willen dat we aan onze kust binnenkort met dezelfde situaties geconfronteerd worden als in Calais. Goed beleid voeren is voorzien, niet de feiten achternahollen."

Bedreiging

Hij maakte duidelijk dat het de voorbije weken de kustburgemeesters zelf waren – de Brugse SP.a-burgemeester op kop – die dringend meer middelen vroegen voor de aanpak van illegalen en transitillegalen in de kusstreek. Het was nota bene de voorzitter van het kustburgemeesteroverleg (de Open VLD-burgemeester van Koksijde), zelf die stelde dat er een bedreiging was voor het stilaan maar zeker aanbrekende toeristisch seizoen.

Contactpunt

Steeds meer kustbewoners worden intussen op tram en bus geconfronteerd met de aanwezigheid van pendelende illegalen. Tegelijkertijd is er dan nog eens het 'ongelukkige optreden' van het CAW Noord-West-Vlaanderen dat in Zeebrugge een permanent contactpunt heeft uitgebouwd om de illegalen er op te wijzen dat zij het best hier in Vlaanderen blijven door een asielprocedure op te starten.

Terugkeer

Het Vlaams Belang wil dat de federale regering korte metten maakt met de illegalenoverlast aan onze kust. Illegalen – buitenlanders die onze immigratiewetgeving overtreden – moeten worden opgepakt en ondergebracht in een gesloten centrum met het oog op uitwijzing. Zolang dát niet gebeurt, is het dweilen met de kraan open met alle gevolgen van dien.


Lees hier het verslag.


#StefaanSintobin  #Vlaamsparlement  #BenWeyts  #illegalen  #armoede  #kust
vlaamsbelang . nieuws . 23 februari 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Wie niet blindelings de politieke correctheid volgt, is hier per definitie polariserend en een fascist.

Mia Doornaert

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief