Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Vreemdelingen oververtegenwoordigd in criminaliteit Vreemdelingen oververtegenwoordigd in criminaliteit

Vreemdelingen oververtegenwoordigd in criminaliteit

Bijna 1 op 2 criminele feiten in Antwerpen wordt gepleegd door niet-Belgen. Dat blijkt uit politiecijfers die Filip Dewinter opvroeg.

Hoewel ‘slechts’ 2 op 10 inwoners in de Scheldestad niet over de Belgische nationaliteit beschikken, worden meer dan 4 op de 10 misdrijven (43 procent) door hen gepleegd, zo blijkt. De Marokkanen scoren het hoogst in de cijfers, gevolgd door de Polen. Dewinter maakt hierbij wel bijkomende kanttekening: “De immigranten die de Belgische nationaliteit hebben verkregen worden niet geteld als vreemdeling. Het rele cijfer van de allochtone criminaliteit ligt met andere woorden nog een stuk hoger.” Volgens Dewinter kan alleen een strengere aanpak van de vreemdelingencriminaliteit soelaas bieden. Hij pleit er daarom voor de nationaliteit te ontnemen wanneer vreemdelingen ernstige misdrijven plegen en bij ernstige feiten het land uit te zetten.

Toenemende jeugdcriminaliteit

Andere opvallende conclusie uit de cijfers is de steeds jongere leeftijd van de daders. Bijna de helft van de gevatte jeugddelinquenten is jonger dan 16 jaar. De gepleegde misdrijven kunnen bezwaarlijk als ‘kleine criminaliteit’ worden omschreven. Zo duiken minderjarigen veelvuldig op in de statistieken van gewapende overvallen, diefstallen met geweld, woninginbraken en handtasroven. Filip Dewinter: "1 op 10 daders is minderjarig, waarvan ongeveer de helft zelfs jonger dan 16 jaar. De minderjarige delinquenten van vandaag zijn de zware criminelen van morgen. Niet alleen de jongeren, maar ook de ouders van deze jonge criminelen moeten verantwoordelijk worden gesteld voor de daden van hun minderjarige kinderen. Het afnemen van het kindergeld is een mogelijkheid om hen op hun verantwoordelijkheid te wijzen."
#FilipDewinter  #criminaliteit  #vreemdelingen
vlaamsbelang . nieuws . 24 februari 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
De EU maakt van heel Europa n gigantisch Molenbeek.

Geert Wilders

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief