Vlaams Belang - echt.onafhankelijk

"Sluit het infopunt voor illegalen!"

Stefaan Sintobin vroeg minister Vandeurzen woensdag in het Vlaams Parlement om het infopunt voor illegalen dat het regionale CAW had opgestart te sluiten.

De situatie is gekend. De kust en Zeebrugge in het bijzonder worden geconfronteerd met een aanwas van illegalen die een poging willen ondernemen om naar Engeland te geraken. Het betreft voornamelijk Afghaanse jonge mannen van 18 tot 35 jaar die rondhangen, in de duinen slapen, omheiningen in de haven doorknippen en op die manier schade en overlast veroorzaken. Enkele dagen geleden richtten de Dokters van de Wereld in samenwerking met het CAW Noord-West-Vlaanderen in Zeebrugge een zorg- en infopunt op voor de aanwezige illegalen. Dokters van de Wereld zou de illegalen medisch bijstaan, het CAW informatief en juridisch.

Aanzuigeffect

Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) vroeg minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) in het Vlaams Parlement wat hij zou doen aan de situatie, aangezien gevreesd kan worden dat een dergelijk infopunt een aanzuigeffect zal teweegbrengen op nieuwe illegalen. CAW krijgt bovendien veel geld van de Vlaamse overheid. De welzijnsminister antwoordde ons parlementslid echter dat “de hulpverlening aan mensen met een illegaal verblijfsstatuut een taak is van het CAW”, maar gaf toe dat het niet goed is dat een CAW die opdracht invult zonder goed overleg met de lokale besturen. “Wij willen hen helpen om een goed vergelijk te vinden waarbij zij hun opdracht kunnen uitvoeren in goed overleg met de lokale en provinciale autoriteiten”, zei de minister. 

Uitwijzingsbeleid

Ons parlementslid was allerminst tevreden met het antwoord van de minister. Hij antwoordde: “Het gaat niet om de opvang van asielzoekers, maar het gaat om illegalen. Als u niet wilt dat er in Zeebrugge een aanzuigeffect wordt gecreŽerd dan moet u hier niet komen zeggen dat we die mensen moeten opvangen en illegaliteit moeten legaliseren.” Stefaan Sintobin vroeg de minister het infopunt op te doeken.  Hij vroeg de minister bovendien op tafel te kloppen bij federaal minister van Binnenlandse zaken Jambon en staatssecretaris voor Immigratie Theo Francken om een efficiŽnt uitwijzingsbeleid te organiseren.

Lees hier het verslag.
#StefaanSintobin  #JoVandeurzen  #Vlaamsparlement  #illegalen  #Zeebrugge
vlaamsbelang . nieuws . 25 februari 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Enkel wie geen elektriciteit verbruikt, niet met de auto rijdt, niet rookt, drinkt of aandelen heeft kan iets aan de taxshift verdienen.

Michel Maus

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief