Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Bart Claes op de praatstoel Bart Claes op de praatstoel

Bart Claes op de praatstoel

"Er wordt door onze politici een nieuwe generatie verworpenen der aarde gevormd." Dat zegt de kersverse VBJ-voorzitter, Bart Claes over de asielinvasie in een paginagroot interview in 't Pallieterke.

Afgelopen maand kozen de Vlaams Belang Jongeren een nieuwe bestuursploeg en een nieuwe voorzitter. Als vuurdoop onderwierp het Vlaams-nationale weekblad de nieuwe VBJ-captain aan zijn eerste politiek interview. Claes, die afkomstig is uit de Rupelstreek, laat alvast zien dat hij uit het goede hout gesneden is. Hij kreeg de Vlaams-nationale microbe tijdens zijn studentenperiode. Hij was onder meer actief in NSV! en KVHV.† “Ik kies honderd procent voor Vlaamse onafhankelijkheid omdat dat een rationeel, efficiŽnt en effectief bestuur betekent voor zes miljoen Vlamingen op een strategische plek in Europa.”†

Onomwonden Vlaams-nationalisme

De VBJ-voorman was tot voor kort actief binnen N-VA, maar keerde de partij na haar communautaire terugtocht de rug toe. “Ik was heel erg ontgoocheld in de N-VA nadat ze in 2014 luidruchtig had gecongresseerd rond haar confederaal project om vervolgens na de verkiezingen een bocht te maken. Vandaag ga ik voor het onomwonden Vlaams-nationalisme.”

Ook over het asielvraagstuk is Claes duidelijk. Naast controles aan de binnengrenzen moet er volgens de VBJ-voorman veel meer ingezet worden op een strenge bewaking van de Europese buitengrenzen. De asielkwestie zou volgens de VBJ-voorzitter veel minder prangend zijn indien vluchtelingen dichter bij hun thuisbasis zouden worden opgevangen.

Wie het interview integraal wil lezen: ’t Pallieterke is verkrijgbaar bij de dagbladhandelaar.
#VBJ  #N-VA  #BartClaes
vlaamsbelang . nieuws . 25 februari 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Weet je dat sommige rechters milde vonnissen uitspreken omdat ze bang zijn?

Tania Kambouri

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief