Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Kinderarmoede aanpakken Kinderarmoede aanpakken

Kinderarmoede aanpakken

De nutteloze Senaat heeft zich gebogen over de problematiek van de kinderarmoede, een thema waarover deze instelling geen enkele bevoegdheid heeft. Resultaat? Een verslag van niet minder dan 554 pagina's.

Anke Van dermeersch stelde in haar tussenkomst hierover dat zij dit probleem belangrijk vindt, maar tevens dat zij daarbij enkele politiek niet correcte kanttekeningen heeft. Zo haalde zij aan dat deze regering door haar antisociale belastingmaatregelen in zekere zin bijdraagt tot het creŽren van armoede. Maar ook op een andere manier creŽert deze regering en haar voorgangers armoede. Uit tal van gegevens blijkt immers dat armoede niet alleen, maar wel vaak het gevolg is van de immigratie van laaggeschoolde vreemdelingen. Die maken door een gebrekkige taalkennis en integratie geen kans op stabiel werk in het reguliere arbeidscircuit om zo in hun levensonderhoud te voorzien en komen daardoor in een precaire situatie terecht. Als men de armoedekraan wil dichtdraaien, dan komt het er in de eerste plaats dus op aan de immigratiekraan dicht te draaien.

Voorts blijkt dat het armoederisico in de drie gewesten zeer verschillend is. In Vlaanderen loopt 10% van de bevolking een armoederisico, in WalloniŽ is dat 25% en in Brussel zelfs 40%. Van dermeersch vond het dan ook absurd dat de Senaat uniforme aanbevelingen formuleerde voor de drie gewesten samen, vermits de problematiek er anders is en bijgevolg ook een andere aanpak vergt.

Lees hier de tussenkomst.
vlaamsbelang . nieuws . 02 maart 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Ik heb definitief mijn geÔdealiseerde kijk op het Midden-Oosten en de moslimwereld begraven.

Tessa Vermeiren

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief