Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Vlaams Belang tegen sluiting Doel 1 en 2 Vlaams Belang tegen sluiting Doel 1 en 2

Vlaams Belang tegen sluiting Doel 1 en 2

Stefaan Sintobin waarschuwde in het Vlaams Parlement dat de energiebevoorrading in het gedrang zou kunnen komen wanneer Ė zoals SP.a en Groen vragen Ė Doel 1 en 2 nu gesloten zouden worden.

De wet van 21 januari 2003 voorzag in de geleidelijke uitstap uit de kernenergie. Volgens die wet zouden inderdaad een aantal kernreactoren al in 2015 worden stilgelegd. De wet van 28 juni 2015 verlengt nu echter de levensduur van Doel 1 en Doel 2 met tien jaar. Deze week werd in het Vlaams Parlement een motie van Groen en SP.a besproken tegen de beslissing van de Federale Regering om de levensduur van de kerncentrales Doel 1 en Doel 2 te verlengen. Volgens de linkse partijen zou het open houden ervan "haaks staan op het ondersteuningsbeleid dat de Vlaamse regering voert voor hernieuwbare energie".

Importenergie

Stefaan Sintobin maakte de indieners in het Vlaams Parlement duidelijk dat het Vlaams Belang de motie niet zou steunen omdat voor onze partij het promoten van hernieuwbare energie het beroep doen op kernenergie niet uitsluit. "Ik wijs erop dat we nog steeds in hoge mate afhankelijk zijn van kernenergie. De geÔmporteerde energie is voor een groot deel kernenergie. Daar hebt u het niet over. De Franse minister van Energie, een socialist, stelde recent overigens voor om de kerncentrales in Frankrijk tien jaar langer open te houden", zei Sintobin.

Bevoorradingszekerheid

Ons parlementslid stelde ook dat het uitgangspunt "het garanderen van de energiebevoorrading moet zijn". De belangrijkste vraag blijft voor het Vlaams Belang of er bij een sluiting van de kerncentrales nog genoeg energie zal zijn voor de gezinnen en de bedrijven. Iedereen herinnert zich nog de commotie rond een risico op 'blackout' in de winter van 2014 wegens dreigende stroomtekorten en het afschakelplan om een blackout te vermijden. "Ik vrees dat, als we Doel 1 en Doel 2 nu niet tien jaar langer openhouden, de energiebevoorrading in gevaar zal komen", zei Sintobin. Het is immers ook reeds duidelijk dat er de komende jaren in de buurlanden alsmaar minder overschotcapaciteit zal zijn om uit te voeren naar BelgiŽ.

Groene dogma's

Het Vlaams Belang is uiteraard geen tegenstander van hernieuwbare energie. De productie van groene energie neemt jaar na jaar toe en dat is een goede zaak. Wel moet het streven naar de vergroening van onze energiebevoorrading een realistisch verhaal blijven en mag men zich niet laten leiden door groene dogma's. Het Vlaams Belang steunt de stillegging van kerncentrales niet wanneer dit de energiebevoorrading in het gedrang dreigt te brengen. Net zomin als het Vlaams Belang een groenestroomsubsidiebeleid steunde dat inefficiŽnt was en een schuldenput van miljarden genereerde, die nu wordt verhaald op de gewone Vlaming.


#StefaanSintobin  #Vlaamsparlement  #groenestroom  #kerncentrales  #kernenergie
vlaamsbelang . nieuws . 07 maart 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
De dreiging van het islamitisch radicalisme was nooit groter dan vandaag.

Thierry Baudet

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief