Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Daar gaat uw boterham Daar gaat uw boterham

Daar gaat uw boterham

Onder het motto 'Daar gaat uw boterham' voerde de Vlaamse Volksbeweging vanochtend actie aan 15 Vlaamse stations. De VVB klaagt hiermee de miljardentransfers aan richting WalloniŽ.

Terwijl de regering-Michel angstvallig op zoek is naar meer dan drie miljard nieuwe belastinginkomsten om de gekapseisde begroting van de verdrinkingsdood te redden, blijft de geldkraan richting WalloniŽ openstaan. Die tegenstrijdigheid kaart de Vlaamse Volksbeweging vandaag aan met een nationale actiedag. "In plaats van de belastingen te verhogen zou men beter de transfers aanpakken", aldus VVB-woordvoerder Jonas Naeyaert op VRT.

Onomkeerbare verarming

In een pamflet aan de pendelaars lijstte de onafhankelijkheidsbeweging de nefaste gevolgen op van de 12 miljard euro die Vlaanderen jaarlijks onvoorwaardelijk in de Waalse bodemloze putten stort. Zo zouden onder meer de wachtlijsten in de sociale woningen kunnen worden weggewerkt, de lasten op arbeid verlaagd, de noden in de zorg- en rusthuissector opgevangen en de koopkracht van de Vlamingen structureel verhoogd.

"Door de transfers ziet Vlaanderen zich gedwongen haar dienstverlening terug te schroeven terwijl er op lange termijn sprake is van een structurele en onomkeerbare verarming van u, uw buurt, familie en vrienden", besluit Naeyaert.

Lees hier de permededeling van de VVB.

Lees hier het pamflet.


#transfers  #VVB  #JonasNaeyaert
vlaamsbelang . nieuws . 09 maart 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
De huidige vluchtelingencrisis is maar een voorbode van wat ons vanuit Afrika te wachten staat.

Etienne Vermeersch

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief