Vlaams Belang - echt.onafhankelijk

"N-VA blaast warm en koud over Turkije"

Stefaan Sintobin haalde woensdag in het Vlaams Parlement uit naar het asielakkoord met Turkije en de dubbelzinnige houding van de N-VA ter zake.

Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin ondervroeg in het Vlaams Parlement minister-president Geert Bourgeois over de houding van de Vlaamse regering tegenover Turkije. Dat land is onder Erdogan immers in snel tempo aan het afglijden naar een dictatuur. Journalisten worden in de cel gegooid, het internet wordt er aan banden gelegd, critici van Erdogan verdwijnen in de cel en de Turkse Koerden zijn slachtoffer van grootschalig overheidsgeweld.

Beloftes

Enkele dagen terug werd op de koop toe de Turkse regimekritische krant Zaman het zwijgen opgelegd en overgenomen door de regering. Dit alles weerhield de Duitse bondskanselier Angela Merkel niet om in ruil voor een akkoord over de aanpak van de asielcrisis toegevingen te doen aan Turkije en onder meer 3 miljard extra beloven, een afschaffing van de visaplicht voor Turken die naar de EU willen reizen en een versnelling van de onderhandelingen over de Turkse EU-toetreding. In een persbericht riep het Vlaams Belang de federale regering al op om een veto te stellen tegen de Turkse chantage.

Stefaan Sintobin voelde de minister-president aan de tand over het standpunt van de Vlaamse regering over de Turkse mensenrechten en het pre-akkoord met Turkije. Hij wees er daarbij op dat met name de N-VA – ook in dit dossier – warm en koud blaast. Enerzijds verklaren N-VA-europarlementsleden dat ze Turkije niet in de EU willen. Anderzijds zien de N-VA-ministers Jambon en Francken geen graten in het akkoord dat een Turkse toetreding wil bespoedigen. Een officiële Turks-Belgische verklaring naar aanleiding van een bezoek van de ministers Reynders, Jambon, Francken en Geens aan Turkije sprak zelfs over een 'verwelkoming van het nieuwe momentum in het toetredingsproces van Turkije in de EU.'

Toekomstperspectief

In antwoord op de vragen van ons parlementslid veroordeelde de minister-president de aantasting van de persvrijheid door het Turkse regime. Hij liet ook weten dat er voor wat hem betreft "geen enkel EU-toekomstperspectief is voor Turkije zolang het zich niet conformeert aan wat ons in die politieke unie bindt". Het feit dat over de nieuwe hoofdstukken in het toetredingsverdrag gepraat wordt, noemde Bourgeois "geen drama op zich".

Stefaan Sintobin was maar weinig onder de indruk van het slappe antwoord van Bourgeois. Hij herhaalde: "Terwijl u zegt dat er geen toekomstperspectief is voor de toetreding van Turkije tot de EU, zegt minister Jambon dat nieuwe hoofdstukken openen in de onderhandelingen met Turkije wel mogelijk is." Hij voegde eraan toe: "Wij als Vlaams Belang hadden de vluchtelingencrisis niet nodig om te weten dat Turkije geen Europees land is. De grens van Europa mag niet aan Syrië liggen. Turkije is geen Europees land en zal het nooit worden." Stefaan Sintobin had nog een verzoek voor het Vlaams Parlement. Onlangs werd de Poolse ambassadeur – overigens op een schandelijke wijze – ter verantwoording geroepen in het Vlaams Parlement. "Ik vraag u om de Turkse ambassadeur op het matje te roepen, net zoals u bij de Poolse ambassadeur hebt gedaan", vroeg Sintobin.

Lees hier het verslag.


#StefaanSintobin  #Turkije  #EuropeseUnie  #asiel  #GeertBourgeois  #Vlaamsparlement
vlaamsbelang . nieuws . 11 maart 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Elke bevolking heeft het recht dat haar grenzen gecontroleerd worden.

Mark Elchardus

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief