Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Van Grieken vs Mertens Van Grieken vs Mertens

Van Grieken vs Mertens

Gisteren kruiste voorzitter Tom Van Grieken de degens met Peter Mertens, voorzitter van de communistische PVDA in 'De Meulemeester in Debat'. Het werd een pittig debat, waarin de Van Grieken noch zijn tegenstander noch de regering spaarde.

Bij aanvang van het debat, kreeg vooral de regering er van langs. "Ik stel vast dat deze regering de regering is van de grote gaten. Grote gaten in de grenzen, grote gaten in de begroting en vooral een groot gat in het geheugen", aldus een scherpe Tom Van Grieken. De N-VA stak naar eigen zeggen immers het communautaire in de koelkast om een sociaal economische herstelregering mogelijk te maken. Vandaag kunnen we ons de vraag stellen wat de N-VA eigenlijk in die regering doet, want zelfs dat laatste blijkt niet mogelijk. Van Grieken: "Vlaams Belang stelt voor om eindelijk ook iets aan de asielfactuur te doen. De opvang alleen al kost de belastingbetaler al 1 miljard euro."

Migratieliberaal

Ook de PVDA is een voorstander van open grenzen. Terecht pakte de Vlaams Belang voorzitter Peter Mertens dan ook aan over het feit dat zijn partij, ondanks de reeds toenemende armoede bij Vlamingen, de grenzen wagenwijd wil openzetten om daarmee nog meer armoede te importeren. "U bent geen economisch liberaal, maar wel een migratieliberaal. Het grootkapitaal en uw partij zijn objectieve bondgenoten. Enerzijds komen de open grenzen het grootkapitaal goed uit door de aanlevering van goedkope arbeidskrachten en anderzijds komen de open grenzen uw partij goed uit door de aanlevering van nieuw kiezers", merkte de Vlaams Belang-voorzitter op.

De dijk versterken

De tegenstelling tussen de linkse PVDA en het Vlaams Belang werd ook duidelijk toen men het over de aanpak van de asielcrisis had. Daar waar de PVDA pleit voor een Europees spreidingsplan, is het Vlaams Belang daar niet voor gewonnen, wel integendeel. Vlaams Belang pleit voor sterke buitengrenzen. "Bij een overstroming moet men het water niet gelijk verdelen, maar de dijk versterken", aldus de Vlaams Belang-voorzitter.

Deal met Turkije: woorden, maar geen daden

De voorzitter noemde de 'deal' met Turkije geen deal, maar een dictaat. Hij wees ook op het feit dat Bart De Wever en Theo Francken de deal in de media veroordelen, maar dat de regering deze in de praktijk wel zal goedkeuren. Het grote gevaar van de deal is vooral het afschaffen van de visum-plicht voor Turkije. Tom Van Grieken: "In de praktijk betekent dat dat we de poorten van Europa openzetten voor 80 miljoen Turken."

U kan het debat hier herbekijken.
vlaamsbelang . nieuws . 16 maart 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Het is bullshit om te zeggen dat sommige moslims extremistisch worden omdat we hen niet goed opvangen of hen discrimineren.

Herman Brusselmans

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief