Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Vlaams Belang tegen Eurostadion op parking C Vlaams Belang tegen Eurostadion op parking C

Vlaams Belang tegen Eurostadion op parking C

Woensdag bracht Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) het dossier van het gecontesteerde Eurostadion opnieuw ter sprake in het Vlaams Parlement.

Zoals geweten wil men dit stadion bouwen op parking C van de Heizel, grondgebied Grimbergen. Deze week maakte de pers bekend dat Ghelamco Invest - aan wie de bouw van het Eurostadion werd toegewezen - een nieuwe versie zou ingediend hebben van het milieueffectenrapport (ontwerp-MER) voor de bouw van het stadion. Op de eerste versie hadden de administraties van de Vlaamse overheid immers heel wat opmerkingen. In dit nieuwe plan zou sprake zijn van de inzet van alternatieve vervoersmiddelen, 5000 fietsenstallingen, 300 ondergrondse parkeerplaatsen voor bussen, een voetgangersbrug over de Romeinse steenweg en een verlenging van het tramproject. Door het verplaatsen van de op- en afrit aan het knooppunt A12/Ring zou ook de verkeersdoorstroming verbeteren.

Verkeersinfarct

Het Vlaams Belang is samen met onder meer de Vlaamse Volksbeweging - die zondag overigens een protestactie voert tegen de bouw van het Eurostadion op parking C - nog steeds bezorgd over de impact van dit megalomane project op de mobiliteit en het leefmilieu. Het Eurostadion is immers niet het enige grote project dat men wil realiseren in de regio. Er zijn immers ook de geplande shoppingcentra Uplace en NEO. Al deze grote projecten samen dreigen een verkeersinfarct teweeg te brengen in de regio.

Bevoegd minister Schauvliege stelde in antwoord op ons parlementslid dat "er voorlopig nog geen project-MER werd ingediend en nog geen formele procedure werd opgestart, maar dat er wel een ontwerp van MER is dat met verschillende diensten wordt besproken en dinsdag aan hen werd overgemaakt". Het gaat bijvoorbeeld over de diensten Mobiliteit die na een eerste lezing kunnen reageren en zeggen of dit inderdaad kan worden ingediend als een MER die voldoet aan de voorschriften.

Procedure

De minister trachtte ons parlementslid te sussen door te stellen dat "als de procedure voor een project-MER wordt doorlopen, alle elementen en alle effecten op het milieu grondig zullen worden bestudeerd, net als alle andere projecten die daar in de buurt worden gepland en de mobiliteit". Stefaan Sintobin maakte echter duidelijk dat het Vlaams Belang zich absoluut niet akkoord kan verklaren met het op parking C geplande Eurostadion: "Het betreft immers een op-en-top Brussels project dat wordt neergepoot op een strategisch stukje Vlaanderen. Het is een feit dat dit project een enorme impact zal hebben op de mobiliteit en op het leefmilieu, en dat heel de ring rond Brussel daardoor vast dreigt te zullen zitten.


#StefaanSintobin  #eurostadion  #Vlaams-Brabant  #Grimbergen  #Vlaamsparlement  #JokeSchauvliege
vlaamsbelang . nieuws . 18 maart 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Deze exodus is georganiseerd door mensen die onze maatschappij willen destabiliseren.

Annemie Vansichen

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief