Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Barbara Pas: Barbara Pas:

Barbara Pas: "Cascade van laksheid"

Wie als buitenstaander de politieke elite aanschouwt, waant zich vaak in een ander universum. Dat was vanmiddag niet anders in de Kamer tijdens het groots aangekondigde terreurdebat.

Buiten wat vrijblijvend gepalaver over dialoog, respect en tolerantie durfde - buiten het Vlaams Belang - niemand de islamitische olifant in de kamer te benoemen. "U ziet niet wat u ziet en u hoort niet wat u hoort", klonk het in koor.

Ook over de pijnlijke opeenvolging van blunders bij onze veiligheidsdiensten, gerecht en zelfs onze ambassades, kwam er geen antwoord. Volgens Barbara Pas bewijst deze omerta dat de cascade van laksheid ten alle prijzen dient te worden verhuld. "Dodelijke laksheid als resultaat van een falend justitiebeleid van vervroegde vrijlatingen, enkelbandjes en schouderklopjes, dat door deze regering gewoon wordt verdergezet. De broers El Bakraoui hadden op 22 maart niet in Zaventem of in de Brusselse metro, maar achter de tralies moeten zitten. En daar bent u als regering politiek verantwoordelijk voor."

Politiek theater

Sereen maar snedig fileerde Pas de nonchalance die zich in het kader van de aanslagen heeft afgespeeld. "Wat er gebeurde is hallucinant: een verbindingsofficier meldt aan Binnenlandse Zaken dat een verdwenen voorlopig vrijgelatene zich aan de Syrische grens bevindt klaar om naar een jihadische conflictzone te gaan. Zonder gevolg! Voor deze regering ben je blijkbaar pas een terrorist als je uzelf opblaast. Als het te laat is", aldus Pas.

Ook het schaamteloos politiek spelletje van ontslagaankondigingen en weigeringen werd door het Vlaams Belang-kamerlid over de hekel gehaald. "Ik wou hier vandaag inderdaad het ontslag van Geens en Jambon eisen. Niet een beetje, zoals ze vandaag zelf hebben gedaan. Je kan niet een beetje zwanger zijn. Niemand vandaag heeft boodschap aan dit slecht politiek theater. Een 1-2-tje, zodat er ondertussen een onderzoekscommissie kan opgericht worden om tijd te winnen en alles te laten afkoelen. Een witwaspoging zoals ik al meerdere zogenaamde onderzoekscommissies in dit parlement heb meegemaakt." Als klap op de vuurpijl schitterden de twee verantwoordelijke ministers Geens en Jambon uit in afwezigheid. Pijnlijk en veelzeggend tegelijk.
#brusselsattack  #BarbaraPas  #terrorisme
vlaamsbelang . nieuws . 24 maart 2016
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Het aantal gedwongen uitwijzingen moet fors de hoogte in.

Freddy Roosemont

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief