Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Ook dit jaar recordaantal 'nieuwe Belgen' Ook dit jaar recordaantal 'nieuwe Belgen'

Ook dit jaar recordaantal 'nieuwe Belgen'

Cijfers spreken loze praatjes N-VA en Open VLD tegen

Eind september pakte volksvertegenwoordiger Van Cauter (Open VLD) nog triomfantelijk uit met cijfers waaruit moest blijken dat het aantal nationaliteitsverwervingen in 2013 was gedaald met 97 procent. Het percentage werd toen overigens prompt en zonder enige kritische toetsing overgenomen door de N-VA, als co-auteur van de ‘strengere’ wetgeving (wet 4 december 2012 tot wijziging van het Wetboek van de Belgische nationaliteit teneinde het verkrijgen van de Belgische nationaliteit migratieneutraal te maken’).

Het Vlaams Belang vroeg aan minister van Binnenlandse Zaken Milquet de cijfers op van het aantal nationaliteitsverkrijgingen voor de eerste helft van 2013 (vraag nr. 1183 van 24 september 2013). Volgens de cijfers die minister Milquet zopas vrijgaf, verkregen tijdens de eerste helft van 2013 niet minder dan 27.144 vreemdelingen de Belgische nationaliteit (waarbij we dan nog enkele categorieën buiten beschouwing laten die geen nationaliteitsverkrijging vormen in de strikte zin van het woord, bijvoorbeeld in het buitenland geboren kinderen van Belgen).

Ter vergelijking: in heel 2012 werden ‘slechts’ 38.612 nieuwe Belgen geregistreerd. Wanneer we de cijfers voor de eerste helft van 2013 extrapoleren naar een volledig jaar, komen we uit op 54.288 nieuwe Belgen in heel 2013. Het is meer dan tien jaar geleden dat er nog zoveel vreemdelingen de Belgische nationaliteit verkregen, dat was nota bene vlak na de inwerkingtreding van de beruchte snel-Belg-wet. De wet dus die men volgens de andere Vlaamse partijen onlangs heeft ‘afgeschaft’.

Conclusie: ondanks de inwerkingtreding van de nieuwe nationaliteitswetgeving op 1 januari 2013 is er allesbehalve sprake van een daling van het aantal nieuwe Belgen. De hoerakreten van de andere partijen zullen niet beletten dat we ook dit jaar op een recordcijfer afstevenen.

Meer info: 0477/33.78.96Filip De Man
Volksvertegenwoordiger
vlaamsbelang . persbericht . 17 december 2013
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
De Wever liet weten dat hij in 2019 nog eens vijf jaar centrumrechts zou besturen als het confederalisme dan nog steeds niet zou kunnen.

Carl Devos

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief