Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Beschamend plaatsgebrek Nederlandstalig onderwijs Brussel: Beschamend plaatsgebrek Nederlandstalig onderwijs Brussel:

Beschamend plaatsgebrek Nederlandstalig onderwijs Brussel: "Vanhengel, doe eindelijk uw plicht"

Vlaams Belang eist spoedzitting Vlaamse Gemeenschapscommissie

Voor het eerst in de geschiedenis van het Brussels Nederlandstalig onderwijs kan de meerderheid van de aangemelde kinderen niet terecht in een school naar keuze, aldus het Lokaal Overleg Platform (LOP) Brussel.  De cijfers zijn ronduit dramatisch. Van de 2.222 kinderen die aangemeld zijn voor de onthaalklas, kunnen er 827 niet terecht in één van hun voorkeursscholen. Voor hen zijn er nog maar 29 plaatsen voor de vrije inschrijvingen. In de eerste kleuterklas is het probleem zo mogelijk nog groter: daar kunnen 924 leerlingen niet in hun voorkeursscholen terecht, en is er zelfs geen enkele plaats meer vrij. Als klap op de vuurpijl is er voor 170 kinderen al voor het tweede jaar op rij geen plaats. Al even erg is het gesteld voor de leerlingen die intussen schoolplichtig zijn: voor het eerste leerjaar hadden van de 409 aanmeldingen 233 een negatief gevolg en er blijven amper 9 (!) plaatsen vrij. Heel wat Vlaamse kinderen zullen dit jaar dus uit de Brusselse onderwijsboot vallen.

Naar slechte gewoonte schuift verantwoordelijk Collegelid Guy Vanhengel de schuld gemakshalve door naar anderen. Voor Vanhengel is het weer eens allemaal de schuld van Vlaanderen, dat niet voldoende zou investeren in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel.  Het Vlaams Belang is van oordeel  dat Guy Vanhengel niet vrijuit gaat. Het is onder zijn (wan)beleid en zijn impuls dat een effectief voorrangsbeleid voor Nederlandstalige kinderen in het Nederlandstalig hoofdstedelijk onderwijs wordt tegengehouden. Tweede hoofdverantwoordelijke zijn uiteraard de Franstalige Brusselse politici die er niet in (willen) slagen om langs Franstalige zijde degelijk onderwijs aan te bieden, waardoor heel wat Franstalige ouders zich genoodzaakt zien om hun kinderen naar het Nederlandstalig onderwijs te sturen. Maar Guy Vanhengel schoffeert liever Vlaanderen dan dat hij én zelf zijn verantwoordelijkheid opneemt, én zijn Franstalige vrienden van de PS op hun plichten wijst.

Het Vlaams Belang wijst erop dat het voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel niet vijf voor maar vijf na twaalf is. Onze oproep aan Guy Vanhengel is dan ook dringend én duidelijk:  doe eindelijk uw verdomde plicht en voer een effectief voorrangsbeleid in voor Nederlandstalige kinderen. Zo niet zal het uw verantwoordelijkheid  zijn wanneer de laatste Vlaming in Brussel het licht uit doet.

Ondanks de ernst van de situatie werd de voorziene vergadering van de VGC geannuleerd omdat de politici van de regeringspartijen in volle campagnemodus zijn.  Het Vlaams Belang diende dan ook een dwingend verzoek in bij de voorzitter van de VGC-raad, om de Vlaamse Gemeenschapscommissie in spoedzitting bijeen roepen.Dominiek Lootens
Lid Vlaamse Gemeenschapscommissie
vlaamsbelang . persbericht . 28 februari 2014
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Het is flauwekul om te zeggen dat we die vluchtelingen nodig hebben

Etienne Vermeersch

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief