Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Plan Geens: Paradijsplan voor criminelen Plan Geens: Paradijsplan voor criminelen

Plan Geens: Paradijsplan voor criminelen

Vandaag wordt het plan Geens besproken in de Kamercommissie Justitie. Ontegensprekelijk een laks plan. Maar ook een wereldvreemd en weinig menslievend plan, waarin enkel om budgettaire redenen aan het fundamenteel recht op veiligheid wordt geraakt. En tegelijkertijd een beangstigend en een vrolijkmakend plan. Beangstigend voor gezagsgetrouwe en plichtsbewuste burgers, vrolijkmakend voor criminelen.

Zo wordt de wet-Lejeune nog steeds niet afgeschaft. Integendeel, gevangenen die veroordeeld werden tot een celstraf van maximaal vijf jaar, zullen automatisch vrijkomen na slechts de helft van hun straf. Zeker goed nieuws is dat voor wie zich bijvoorbeeld in een staat van herhaling bevindt. Deze groep criminelen hoeft geen 2/3 van de straf meer te voldoen. En door voorbij te gaan aan de strafuitvoeringsrechtbanken mogen de gedetineerden zich ook misdragen binnen de gevangenismuren, zonder dat dit enig gevolg zal hebben voor hun vrijlating. Het zal je maar overkomen een cipier te zijn.

Minister Geens geeft met het plan een signaal van straffeloosheid. Door straffen beneden één jaar af te schaffen en op die manier diefstallen en inbraken in de praktijk onbestraft te laten, door straffen onder de vijf jaar als licht te beschouwen, en door het bestaande enkelbandsysteem nog uit te breiden, is er geen enkel afschrikkingseffect meer naar daders van misdrijven toe. Een afschrikkingseffect dat nochtans zijn deugdelijkheid in buurland Nederland ten volle bewezen heeft.

Daarom stelt Vlaams Belang voor, ter bescherming tegen het plan Geens:

  • De afschaffing van de wet-Lejeune. Vrijlating kan pas op het moment dat de strafrechter dit voorzien heeft.
  • De uitvoering van alle celstraffen, ook de korte. Een omzetting naar elektronisch toezicht of naar een werkstraf kan pas wanneer hierin door de rechter uitdrukkelijk werd voorzien.
  • Geen verdere inperking van de voorhechtenis.
  • De uitbreiding van de gevangeniscapaciteit naar minstens 15.000 cellen.


Barbara Pas
Fractievoorzitter in de Kamer
vlaamsbelang . persbericht . 24 maart 2015
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
De dreiging van het islamitisch radicalisme was nooit groter dan vandaag.

Thierry Baudet

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief