Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Brussels Parlement : Werkgroep Goed Bestuur neemt valse start Brussels Parlement : Werkgroep Goed Bestuur neemt valse start

Brussels Parlement : Werkgroep Goed Bestuur neemt valse start

Enige tijd geleden kondigde de Brusselse parlementsvoorzitter Charles Picqué (PS) aan dat er in de schoot van het hoofdstedelijk parlement een werkgroep “goed bestuur” zou opgericht worden die vandaag (10/2) zou samenkomen. In die werkgroep wil Picqué tot unanimiteit komen, over de grenzen van oppositie en meerderheid heen, om een paar maatregelen te nemen die het bestuur en de politieke deontologie in de hoofdstad moeten verbeteren.

Aangezien de uitnodiging voor het Vlaams Belang voor deze werkgroep blijkbaar in de post zoek raakte, informeerde Brussels fractievoorzitter Dominiek Lootens bij Picqué meermaals naar agenda en vergaderdata ervan. Helaas…een antwoord kwam er niet. Qua “goed bestuur” kan dat alvast tellen. Dominiek Lootens: “Door reeds op voorhand doelbewust bepaalde politieke partijen uit te sluiten – blijkbaar is er toch wel enige angst voor een échte waakhond in de werkgroep – zetten de Brusselse meerderheidspartijen nu reeds de beoogde unanimiteit op het spel, en bewijzen ze dat de manier waarop deze “Werkgroep Goed Bestuur” functioneert net regelrecht indruist tegen wat ze beoogt. Tenzij PS en co ervan overtuigd zijn dat de stropers inderdaad de beste boswachters zijn.”

 

Het weinige inhoudelijke dat reeds uitlekte over de werkgroep belooft alvast weinig goeds voor de Brusselse Vlamingen. Zo wil de PS het aantal gemeenteraadsleden in de 19 Brusselse gemeenten met maar liefst 30% te verminderen.  Op zich een lovenswaardig idee natuurlijk. Maar Vervoort is en blijft een PS’er, en een PS’er die zonder achterliggende reden pleit voor een vermindering van het aantal postjes is nogal eerder ongewoon. De ware reden voor de demarche van de PS lijkt nogal voor de hand te liggen: met het schrappen van zowat één op drie gemeenteraadsleden zullen de eerste ‘slachtoffers’ de weinige Nederlandstalige gemeenteraadsleden zijn. Enkel nog een met handen en voeten gebonden ‘flamand de service’ op een francofone lijst zal met instemming van de Franstaligen in een Brusselse gemeenteraad kunnen zetelen.

Het zal er dus voor de Brusselse Vlamingen op aankomen zich in de ‘Werkgroep Goed Bestuur’ niet te laten rollen, en van de gelegenheid gebruik te maken om ook een minimumvertegenwoordiging op gemeentelijk vlak te bedingen. Door op voorhand het Vlaams Belang uit de werkgroep uit te sluiten heeft de PS alvast een eerste horde naar de verdere verfransing van Brussel genomen.

Het Vlaams Belang zal de werkzaamheden van de werkgroep alvast nauwgezet opvolgen, en zich blijven verzetten tegen ieder initiatief dat ingaat tegen de belangen van de Brusselaars in het algemeen en de Brusselse Vlamingen in het bijzonder.Stijn Hiers
Fractiesecretaris
vlaamsbelang . persbericht . 10 februari 2017
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
De Wever liet weten dat hij in 2019 nog eens vijf jaar centrumrechts zou besturen als het confederalisme dan nog steeds niet zou kunnen.

Carl Devos

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief