Nieuws
dinsdag, 01 mei 2018

1 mei actie Vlaams Belang: “Niet de linkerzijde, maar het Vlaams Belang is vandaag het syndicaat van de gewone Vlaming.”

Naar aanleiding van de dag van de arbeid, verzamelde het Vlaams Belang vandaag in Antwerpen. In hun toespraken hekelden zowel voorzitter Tom Van Grieken als Antwerps lijsttrekker Filip Dewinter het beleid van deze regering, die bespaart op de eigen mensen.

Nadat de partij met een 350-tal militanten verzamelde op de Grote Markt in Antwerpen, op de plaats waar het standbeeld van ‘De Buildrager’ vroeger stond, stapten de aanwezigen symbolisch naar ’T Steen, waar zowel voorzitter Tom Van Grieken als Antwerps lijsttrekker Filip Dewinter het woord namen.

Antwerpen moet van ons blijven!

Filip Dewinter nam het onder meer op voor de dokwerkers, wiens positie de afgelopen jaren steeds meer onder vuur kwam te liggen. Het Vlaams Belang staat én stond altijd aan hun kant. “Op onze 1 mei-affiche staat opnieuw de beeltenis van de 'Buildrager' afgedrukt. De Buildrager staat symbool voor het harde werk gepresteerd door vele generaties havenarbeiders hier in Antwerpen, maar ook in Zeebrugge en in Gent. We hebben altijd aan de kant van de havenarbeiders en de dokwerkers gestaan wanneer het erop aankwam hen te beschermen tegen de sociale dumping en het opengooien van de arbeidsmarkt door de EU en hun N-VA en VLD-slippendragers”, aldus Dewinter.

Verder benadrukte hij dat “Antwerpen van ons moet blijven”. Het drieletterwoord ‘ONS’ is dan ook het leidmotief voor het Vlaams Belang. Filip Dewinter: “ONS staat voor natie en volk, ONS staat voor solidariteit en gemeenschap, ONS staat voor een Vlaams Antwerpen en een identitair Vlaanderen.”

De hoogste belastingen, de laagste pensioenen…

Voorzitter Tom Van Grieken benadrukte in niet mis te verstane bewoordingen dat de Vlaamse strijd van het Vlaams Belang ook een sociale strijd is. Hij vreest echter dat er vandaag voor de Vlaamse werkende niet veel te vieren is: “Bijna vier jaar na het aantreden van deze regering moeten we immers vaststellen dat de kleine Vlaamse werknemer nog altijd de grote melkkoe van de Belgische regering is.”

Vooral de lage pensioenen zijn hem een doorn in het oog: “Onze mensen krijgen in ruil voor de hoogste belastingen nog altijd de laagste pensioenen. Mensen die hun leven lang hebben gewroet en bijgedragen, constateren op het moment dat ze denken te kunnen genieten van hun oude dag, dat hun pensioen niet meer dan een aalmoes is, niet eens genoeg om op latere jaren de rusthuisfactuur te betalen. Een pensioen dat lager ligt dan het bedrag wordt uitgegeven voor de eerste, beste asielzoeker die nooit een eurocent aan het sociaal systeem heeft bijgedragen.”

Ook de steeds terugkerende bewering van N-VA-coryfeeën dat er bespaard moet worden op onze sociale zekerheid kan voor hem niet door de beugel. Van Grieken: “De beweringen van sommige politici dat de Vlamingen moeten leren langer en harder te werken, zijn ronduit een slag in het gezicht van die vele Vlamingen die elke dag in almaar langere files en onder toenemende stress het beste van zichzelf geven.”

Vlaams Belang is het syndicaat van de gewone Vlaming

Hij ziet dan ook een sociale rol voor het Vlaams Belang weggelegd: “Alleen het Vlaams Belang zegt dat Vlaamse welvaart in Vlaamse handen moet blijven. Alleen het Vlaams Belang zegt dat onze solidariteit in de eerste plaats onze eigen mensen ten goede moet komen. Alleen het Vlaams Belang kiest voor een Vlaamse staat en dus voor een Vlaamse sociale zekerheid. Voor een solidariteit die én Vlaams én  Sociaal én Zeker is. Voor een sociale zekerheid door en voor onze mensen. Alleen het Vlaams Belang kiest voor het volle pond voor onze werknemers, onze hulpbehoevenden, onze gepensioneerden en onze kinderen. Alleen het Vlaams Belang kiest resoluut en onvoorwaardelijk voor onze mensen, ons land en onze toekomst.”

Het is dus duidelijk dat volgens Tom Van Grieken het Vlaams Belang de énige partij is die opkomt voor de gewone Vlaming: “Er is maar één conclusie mogelijk, beste vrienden. Niet de linkerzijde, maar het Vlaams Belang is vandaag het syndicaat van de gewone Vlaming.”