Nieuws
maandag, 11 jul 2022

11 juli: “Ontketen de Vlaamse democratie”

In een opiniestuk op PAL NWS laat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken begrijpen dat de weg naar meer Vlaamse autonomie niet loopt langs Belgische PS-wegen, maar via meer Vlaamse democratie. In plaats van een tigste keer het Belgisch systeem uit een coma te proberen wekken, via het zogenaamde confederalisme bijvoorbeeld, moeten Vlaanderen zelf en eenzijdig de weg naar zelfstandigheid inslaan. En in 2024 zijn daar alle kansen toe. "Wie iets wil veranderen, kan niet anders dan de volledige kracht van onze eigen Vlaamse democratie benutten en dus het cordon sanitaire opheffen."

Het Belgisch systeem loopt volledig vast. De overheid gaat met meer dan de helft van ons nationaal inkomen lopen, maar toch slagen ze er niet in hun begroting te laten kloppen. Ze blijven maar bodemloze schuldenputten graven en gigantische schuldenbergen doorschuiven naar onze kinderen en kleinkinderen. En ondanks al die uitgaven krijgt de regering niets veranderd. De pensioenen worden onbetaalbaar. Onze arbeidsmarkt krijgen ze niet hervormd. Onze grenzen zijn zo lek als een zeef. Justitie zorgt voor straffeloosheid. En straks dreigt zelfs het licht zelfs letterlijk uit te gaan en de verwarming uit te vallen. Vivaldi sleurt ons land rechtstreeks naar de afgrond. België is een Griekenland aan de Noordzee, een failed state waarvoor zijn burgers de prijs betalen met collectieve verarming.

Tegelijk heeft dat weinig te maken met de kwaliteit van de huidige generatie politici. Die doen immers nog altijd hun uiterste best om precies het omgekeerde te doen na de verkiezingen dan wat ze ervoor beloofden. En daar zijn ze net zoals hun voorgangers ook heel erg deskundig, vakkundig en bedreven in. Neem nu Alexander De Croo bijvoorbeeld. Hij brandde zijn toenmalig voorzitter Gwendolyn Rutten helemaal af omdat zij premier kon worden van paars-groene coalitie. Die coalitie had geen meerderheid in Vlaanderen, en dat was tegen de wil van de kiezer, beweerde hij en Egbert Lachaert. Om vervolgens precies hetzelfde te doen na de installatie van Egbert Lachaert als partijvoorzitter. De Croo nam zijn intrek in de salons van de Wetstraat 16 en de paars-groene regering was alsnog gevormd.

We dachten niet dat het mogelijk was, maar deze liberale premier zal een nog grotere puinhoop achterlaten dan oud-premier Guy Verhofstadt (Open Vld) vooraleer naar zijn internationale landingsbaan te verstrekken. Van alle liberalen zijn wij toch wel gezegend met de hypocrietste.

We hebben echter niet alleen de hautainste socialisten, de wereldvreemdste groenen, de grijste christendemocraten en de hypocrietste liberalen, maar ook nog eens de domste rechterzijde van de hele wereld. Die is politiek, economisch en financieel veruit in de meerderheid, maar laat zich verdelen en onderwerpt zich daardoor aan de wil van links en de Franstaligen.

Het Belgisch niveau werkt per definitie de Vlaamse democratie tegen

Dat zit zo. Alle linkse partijen samen halen al een eeuw niet meer dan 30% van de kiezers in Vlaanderen. In Wallonië is dat precies omgekeerd. Daarom is links in Vlaanderen zo belgicistisch, uit pure machtspolitieke berekening. Net zoals ze voor open grenzen en massamigratie pleiten omdat ze zonder geïmporteerde allochtone stemmen al helemaal niets meer voorstellen. Links in Vlaanderen kan enkel overleven door de Vlaamse democratie te manipuleren en te negeren. Wallonië van zijn kant schuift al sinds het ontstaan van België zijn facturen door naar Vlaanderen. Zelfs toen Wallonië in de 19de eeuw een erg rijk industrieel gebied was, dan nog betaalde Vlaanderen voor hen. Volgens de meest recente schattingen is er een jaarlijkse transfer van Vlaams belastinggeld meer dan 7 miljard euro. En daar hebben de Vlamingen bovendien helemaal niets over te zeggen. Bovendien kan er geen Europese subsidiepot opgetrokken worden of de Vlamingen laten zich rollen. Bijvoorbeeld: twee derde van de EU-coronasteun ging naar Wallonië. Het hele Belgische systeem is tegengesteld aan de belangen van de Vlamingen.

Het Belgisch systeem is dan ook allergisch aan verandering en precies zo geconstrueerd om de status quo te verdedigen. Dat doen ze in door de Vlaamse democratie te negeren en te manipuleren met een cordon sanitaire, allerhande grendelwetten, pariteiten en bijzondere meerderheden. Daardoor transformeert de natuurlijke Vlaamse en rechtse meerderheidspositie in een artificiële minderheidspositie.

Politiek gaat over keuzes maken en belangen verdedigen. Vanuit die artificiële politieke minderheidspositie kunnen de Vlamingen hun belangen niet verdedigen omdat het ons ontnomen wordt politieke keuzes te maken. N-VA bijvoorbeeld haalde 33% in 2014. Bart De Wever sprak over zijn ‘droomcoalitie’ zonder socialisten. Wat kregen we daarvoor terug? 45 miljard extra staatsschuld. Nederland gebruikte de lage rente toen om schulden af te bouwen, N-VA gebruikte die om er nog meer op te bouwen. 100.000 extra asielzoekers. Nog steeds de hoogste belastingen, nog steeds de laagste pensioenen, alleen mochten we van De Wever twee jaar langer voor werken. De Wever beloofde de kracht van verandering, maar de Vlamingen kregen gewoon meer van hetzelfde. Logisch, want wie Belgisch bestuurt, wordt in een moeras getrokken waar helemaal niets te veranderen is, omdat het systeem precies met dat doel geconstrueerd is. Nu is de man zelfs al zo ver ingekapseld in het systeem dat hij beweert dat zowaar een regering met de Franstalige maffia van de PS de beloofde verandering zal brengen. Wie gelooft die man eigenlijk nog? Er is gewoonweg geen 2/3de meerderheid die nodig is voor de confederale leugen van N-VA.

Nu is het aan ons

We moeten het over een andere boeg gooien. Want België gaat helemaal de afgrond in en wij Vlamingen verdienen beter. De traditionele partijen cd&v en Open Vld imploderen totaal. Nooit haalden Vlaams-nationale partijen meer stemmen. Als de peilingen waarheid worden, is een Vlaams-nationale meerderheid binnen handbereik.

Het idee alleen al dat die Vlaamse en rechtse meerderheid binnen alle wettelijkheid, gelegitimeerd vanuit zijn eigen democratie, een beleid kan vormgeven op lokaal en Vlaams niveau zonder dat links of de Franstaligen daar iets tegen kunnen doen, jaagt ze de stuipen op het lijf. Want dan gehoorzamen de Vlamingen niet langer nederig hun linkse dictaten, maar nemen ons lot in eigen handen. Want dat bewijst dat er wel degelijk een alternatief is voor hun linkse en Franstalige dictaten.

Wie iets wil veranderen, kan niet anders dan de volledige kracht van onze eigen Vlaamse democratie benutten en dus het cordon sanitaire opheffen. Dat kunnen we maar als we elke politicus wegstemmen die dat in stand houdt uit rancune, wrok, ijdelheid of persoonlijke carrière. Het Vlaams Belang moet de grootste partij worden zodat we het initiatief in handen krijgen. Dat is onze missie voor 2024. En daarover zal de Vlaamse kiezer beslissen en niemand anders. En dan is het aan ons.