Persberichten
vrijdag, 17 mrt 2023

21 Europarlementsleden ondertekenen resolutie Vlaams Belang: “Illegalen moeten het recht op asiel verliezen.”

Deze week werd er in het Europees Parlement gedebatteerd over de migranten die recent omkwamen in de Middellandse Zee. Steeds meer migranten proberen op gammele bootjes Europa te bereiken. Vlaams Belang diende een resolutie in om illegalen het recht op asiel te ontzeggen om zo het zakenmodel van mensenhandelaars onderuit te halen. 21 Europarlementsleden ondertekenden mee. “De Europese Unie doet helemaal niets om onze mensen te beschermen, integendeel”, zegt Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang). Men wil het voor economische gelukszoekers en asielfraudeurs net makkelijker maken om naar Europa te komen.

Het Europees grens- en kustwachtagentschap Frontex detecteerde in 2022 330.000 illegale grensoversteken. Ook via gevaarlijke zeeroutes proberen migranten Europa te bereiken. In februari kwamen 62 migranten om het leven toen ze de Middellandse Zee overstaken. Daarop werd er woensdag in het Europees Parlement gedebatteerd over een aanpak van deze illegale migratie.

“Alleen zo wordt het crimineel verdienmodel van de mensensmokkelaars doorbroken”

Om die crisis het hoofd te bieden, wil de Europese Unie nu meer legale migratiewegen voorzien. “Dat betekent meer humanitaire visa, meer familiehereniging en meer arbeidsmigratie”, zegt Vandendriessche. “De Europese Unie wil van illegale migratie simpelweg legale migratie maken. Dat lost het probleem niet op, het geeft het enkel een andere naam. Er is wel degelijk een alternatief voor dit immoreel beleid. Wie illegaal binnenkomt, moet elk recht op asiel verliezen. Alleen zo wordt het crimineel verdienmodel van de mensensmokkelaars doorbroken.”

Europarlementsleden van verschillende landen en fracties steunen nu het initiatief van Vlaams Belang. Concreet roept het initiatief op om illegalen het asielrecht te ontzeggen en ook een levenslang verbod om het grondgebied te betreden op te leggen. Hoewel parlementsleden van de fractie van N-VA mee de resolutie steunden, tekende N-VA zelf niet mee. “N-VA wordt steeds meer een partij die onomwonden voor migratie is. Ze spreken in eigen land stoere taal, maar uiteindelijk huilen ze mee met de globalistische pro-migratie wolven in het bos”, meent Tom Vandendriessche.