Persberichten
vrijdag, 14 apr 2023

26 Europese parlementsleden uit 4 fracties vragen ontslag Dalilla Hermans

De aanstelling van Dalilla Hermans als coördinator om Brugge de culturele hoofdstad van Europa te maken in 2030 deed de laatste weken veel stof opwaaien. De polariserende woke-activiste staat onder andere bekend om haar racistische uitspraken waarin ze blanken doorheen de geschiedenis verantwoordelijk houdt voor alle dood, verderf en miserie. Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) stelde daarom een Europese brief op, gericht aan de Brugse gemeenteraad. Samen met zijn Europese collega's eist hij het ontslag van mevrouw Hermans.

“Via deze brief verzoeken we dat de Brugse gemeenteraad de aanstelling van mevrouw Hermans terugtrekt”, zegt Vandendriessche. “Dalilla Hermans is duidelijk ongeschikt om dit project te leiden. Deze benoeming heeft immers niet enkel de open en tolerante stad Brugge al genoeg reputatieschade toegebracht, maar straalt ook negatief af op de Europese titel culturele hoofdstad van Europa.”

“Indien de aanstelling van Hermans ooit het Europees Parlement bereikt zullen we ons verzet ook daar verderzetten”

In een tijdspanne van slechts enkele dagen ondertekenden 26 Europese parlementsleden de brief van Vandendriessche. De delegatie ondertekenaars zijn afkomstig uit vier Europese politieke fracties en vertegenwoordigen twaalf Europese lidstaten.

De opmerkelijke Europese steun voor de Brugse aanstelling verbaast Vandendriessche niet. “Het Europees parlement is immers betrokken bij de procedure rond de aanstelling van de Europese culturele hoofdstad. Bij de ondertekenaars zitten onder andere leden van de commissie Cultuur en Onderwijs uit drie verschillende fracties. Indien de kandidatuur van Brugge onder leiding van Hermans ooit het parlement bereikt zullen we ons verzet dus ook daar verderzetten”, aldus Vandendriessche.