Nieuws
maandag, 31 jan 2022

500 klachten wegens discriminatie tegen Conner Rousseau

Unia heeft na de uitspraken van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau over ongevaccineerden al 500 klachten ontvangen en ziet geen andere mogelijkheid dan hierover een dossier te openen. “De vele klachten kunnen niet verbazen. De schaamteloze manier waarop Rousseau er openlijk voor uitkomt een bevolkingsgroep te willen discrimineren, is zelden gezien”, zegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas. Het is nu aan Unia om te tonen dat het geen eenzijdige en links-activistische organisatie is en ze het lot van alle burgers behartigt...”

“In de aanpak van het virus komt de ware aard van de socialisten meer en meer naar boven”, merkt Pas op. “Terwijl voormalige trotskist en niet-verkozen minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) er gisteren nog voor pleitte om mensen met kritiek op zijn coronabeleid in de media niet meer aan het woord te laten, wil zijn voorzitter Rousseau een hele bevolkingsgroep, de niet-gevaccineerden, als waren het tweederangsburgers, uitsluiten uit het maatschappelijke leven.”

“Mocht Unia een onbevooroordeelde en vertrouwenwekkende instelling zijn, het aantal klachten tegen Rousseau bedroeg een veelvoud van 500”

“Rousseau tracht zijn ondoordachte, disproportionele en zo goed als nutteloze maatregelen te verkopen als solidariteit”, vervolgt Pas. “Maar de mensen die in zijn ogen niet braaf zijn geweest de toegang ontzeggen tot openbaar vervoer, restaurants, cafés, theaters en sportclubs heeft niets met solidariteit doch alles met discriminatie te maken.”

“Een klacht indienen tegen Rousseau bij een overheidsinstelling die naar eigen zeggen discriminatie bestrijdt, lijkt dan een logische stap”, besluit Pas. “Maar in dit geval is dat uiteraard enkel een symbolische stap. Het zogenaamde Interfederaal Centrum voor Gelijke Kansen en Bestrijding van Discriminatie en Racisme krijgt van de Rousseaus van deze wereld jaarlijks meer dan drie miljoen euro belastinggeld toegeschoven en dit enkel en alleen om een politieke strijd te voeren tegen het Vlaams Belang. Ik wil het nog zien gebeuren dat ze een hand die hen zo overvloedig voedt zullen bijten.”