Nieuws
zondag, 26 jun 2022

Aanslag in Oslo was islamistische terreur

Bij een terroristische aanslag op een homoclub in de Noorse hoofdstad Oslo zijn twee doden en 21 gewonden gevallen. De dader was een Noor van Iraanse afkomst en de politie heeft de aanslag als islamistische terreur bestempeld. “Hoeveel aanslagen zijn er nog nodig voordat links het gevaar van islamfundamentalisme inziet”, zegt Kamerlid en BiZa-commissievoorzitter Ortwin Depoortere. “Als we de massa-migratie en islamisering niet stoppen, zal het in Europa alleen maar gevaarlijker worden. In tussentijd moeten onze veiligheidsdiensten zoveel mogelijk islamisten opsporen en uitroken.

Vrijdagnacht zijn bij een schietpartij in de Noorse hoofdstad Oslo twee mensen omgekomen en 21 anderen gewond geraakt. Acht van hen werden naar een ziekenhuis overgebracht, waarvan er drie erg aan toe zouden zijn. De aanslag wordt door de Noorse inlichtingendienst PST als een “daad van islamistisch terrorisme” beschouwd. De verdachte is een 42-jarige Noor van Iraanse afkomst met IS-sympathieën. Hij stond al sinds 2015 op de radar van de inlichtingendienst wegens radicalisering en hij had al een verleden van geweld en bedreigingen. Naar aanleiding van de aanslag is het terreurdreigingsniveau in Noorwegen verhoogd naar het hoogste niveau. Normaal gezien stond er dit weekend een Pride-optocht in Oslo gepland, maar die is omwille van de aanslag en het verhoogde terreurniveau afgelast.

“Deze schietpartij is al de zoveelste terreuraanslag in Europa op enkele jaren tijd”, zegt Depoortere. “En elke keer opnieuw gaat het om islamistische daders met een hartgrondige haat voor het Westen, die al gesignaliseerd waren bij onze veiligheidsdiensten.”

“De zelfverklaarde progressieven die pretenderen dat ze zowel voor holebirechten als meer migratie uit islamitische landen opkomen, zouden zich beter eens bezinnen en beseffen dat beide haaks op elkaar staan“, besluit Depoortere.” “Het is dan ook belangrijk dat we naar een migratiestop evolueren. In tussentijd moeten onze veiligheidsdiensten terreurcellen en islamisten opsporen en uitroken. Het gaat om levensgevaarlijke elementen binnen onze maatschappij die onder onze neus leven, maar die prioritair moeten verwijderd worden. Met de radicale islam aanwezig, zullen we altijd over onze schouder moeten kijken. En wie meer islamisering zaait, zal terreur oogsten.”