Nieuws
donderdag, 26 jan 2023

Aanslagen in Duitsland en Spanje: islamterreur terug van nooit weggeweest

Foto: iStock. Aanslagen in Duitsland en Spanje: islamterreur terug van nooit weggeweest

De recente dodelijke steekpartijen in Duitsland en Spanje tonen aan dat het islamistisch geweld in Europa terug is van nooit weggeweest. “Het spreekt voor zich dat dergelijke aanslagen ook bij ons kunnen gebeuren”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere. “Islamfundamentalisten moeten opgespoord en zonder pardon uitgezet worden, en we herhalen onze vraag voor permanente grenscontroles.”

In Zuid-Spanje trok een met een machete gewapende Marokkaan gisteren op moordtocht in verscheidene kerken. Daarbij werd een koster afgemaakt en raakten ook nog eens vier gelovigen gewond, waarvan één zich in kritieke toestand bevindt. En op dezelfde dag vielen in een trein in Duitsland dan weer twee doden en zeven gewonden, waarvan drie ernstig, toen een Syriër de passagiers aanviel met een mes. “De messentrekker was een bekende van de politie en zou tot een week voordien nog in voorlopige hechtenis hebben gezeten”, aldus Depoortere. “Criminelen die misdaden kunnen plegen terwijl ze eigenlijk hadden moeten vastzitten, het klinkt ook in dit land helaas vertrouwd in de oren.”

“Geradicaliseerde moslims moeten onmiddellijk het land worden uitgezet en politie en opsporingsdiensten moeten meer middelen krijgen”

Na de gebeurtenissen van gisteren, hebben de plaatselijke machthebbers de feiten betreurd, verklaard ‘geschokt’ te zijn, en vervolgens hun ‘diepste medeleven’ betuigd. En net zoals dat ook bij ons nog steeds het geval is, kregen ze daarbij het woord ‘islam’ niet over de lippen. “Om problemen aan te pakken en op te lossen, moet je ze durven benoemen”, vervolgt Depoortere. “En daar wringt nog steeds het schoentje. Vandaag gaan die politici ongetwijfeld gewoon weer over tot de orde van de dag.”

Om ons te wapenen tegen islamistische terreur, moet volgens het Vlaams Belang resultaatgericht worden gewerkt. De partij wil daarom de voedingsbodem van die terreur wegnemen. “Geradicaliseerde moslims moeten onmiddellijk het land worden uitgezet”, besluit Depoortere. “Ook moeten politie en opsporingsdiensten meer middelen krijgen in de strijd tegen terreur en dienen er permanente grenscontroles te komen.”