Nieuws
zaterdag, 08 jun 2024

Absolute nultolerantie tegen drugscriminaliteit is prioriteit

Foto: iStock. Absolute nultolerantie tegen drugscriminaliteit is prioriteit

Een explosie aan een winkel en een vermoedelijke brandstichting in een winkel… De aanslagen blijven Antwerpen onverminderd teisteren. Zonder harde aanpak van de drugsmaffia zal dat ook blijven duren”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Sinds jaar en dag reikt onze partij realistische oplossingen aan om hier paal en perk aan te stellen, maar helaas werden die steeds genegeerd. Vanaf maandag zullen we dat veranderen. De aanpak van drugsgeweld is voor ons een absolute prioriteit.”

Vanochtend werd in alle vroegte een explosief tot ontploffing gebracht aan een woning aan de Quinten Matsijslei. En een half uurtje na deze aanslag mochten de hulpdiensten uitrukken voor een brand op de hoek van De Keyserlei en het Astridplein. De brand, die vermoedelijk opzettelijk gesticht werd, brak uit in een goudwinkel op het gelijkvloers, en uit het daarboven gelegen hotel dienden 65 mensen geëvacueerd te worden. “Een eventueel verband tussen beide ‘incidenten’, zoals dat heet, wordt nog onderzocht”, aldus Van Grieken. “Maar bomaanslagen en brandstichtingen hebben alvast gemeen dat ze deel uitmaken van drugsoorlogen.”

 “Recht en orde moeten terugkeren“

“Voor drugscriminelen is dit helaas het land van melk en honing geworden”, merkt Van Grieken op. “Enerzijds omwille van de aanwezigheid van een wereldhaven, waar dagelijks uit alle winsdstreken ladingen verdovende middelen worden binnengesmokkeld. Maar ook omdat zowel drugsdealers als drugsbaronnen al jaren veel te weinig in de weg wordt gelegd. Het beleid van De Wever kenmerkte zich vooral door laksheid.”

Voor het Vlaams Belang is laksheid geen optie, en moeten de Antwerpenaars en alle Vlamingen opnieuw de veiligheid en de rust krijgen die hen vandaag niet gegund wordt. “Recht en orde moeten terugkeren. En dat dit enkel kan met het Vlaams Belang is ondertussen meer dan duidelijk”, besluit de voorzitter. “Het Vlaams Belang heeft concrete en haalbare plannen om het geweld eindelijk in te dijken. Zo willen we onder meer een absolute nultolerantie voor drughandelaars, met razzia’s, administratieve aanhoudingen, inbeslagnames, snelrecht en zware bestraffingen, en willen we veel strengere controles van containers in de haven, samenscholingsverboden in drugsgevoelige wijken, en waar nodig de inzet van legerpatrouilles.”