Nieuws
vrijdag, 25 aug 2023

Agressie op bussen zorgt voor schrappen van ritten

Foto: wikimedia commons. Stratoswift. Agressie op bussen zorgt voor schrappen van ritten

Het Vlaams Belang betreurt dat vervoersmaatschappij De Lijn vanaf 1 september verschillende ritten zal schrappen. “Het is een structurele maatregel die over heel Vlaanderen zal gelden”, zegt Vlaams Parlementslid Wim Verheyden. “De reden is het personeelstekort, en dat tekort is logisch. Als men nalaat chauffeurs voldoende te beschermen tegen het steeds toenemende geweld, kan men ook niet verwachten dat nog veel nieuwe mensen die job nog willen uitoefenen.”

Volgens De Lijn is de zoektocht naar nieuwe chauffeurs ‘een aanzienlijke uitdaging’. “Dat geloof ik graag, het zal inderdaad niet meevallen om veel gegadigden te vinden die bereid zijn om met de regelmaat van een klok verbaal of zelfs fysiek geweld te ondergaan”, aldus Verheyden. “In 2021 werd 240 incidenten opgetekend, in 2022 was dat met 338 al 40 procent meer. En alleen in de eerste 90 dagen van 2023 werden 92 personeelsleden slachtoffer van fysieke agressie, wat samen tot 1.492 dagen werkverlet leidde.”

“De Vlaamse regering koos ervoor om eerst nog wat te palaveren”

Het Vlaams Belang wil hier paal en perk aan stellen en pleit al jaren voor bodycams en lichte verdedigingswapens voor buschauffeurs en busbegeleiders. “Maar voor de Vlaamse regering heeft het allemaal zo’n haast niet”, merkt Verheyden op. ““Men koos ervoor om het personeel dit voor hun veiligheid zo noodzakelijke materiaal nog niet te verschaffen, maar hierover eerst nog wat te palaveren in allerhande werkgroepen met het federale niveau. En ondertussen zwelt het personeelstekort maar aan en worden nu dus al ritten geschrapt.”

De Lijn heeft beloofd dat de schoolritten niet geviseerd zullen worden, maar voor het Vlaams Belang moeten ook alle ritten van en naar rusthuizen, drukke uitgangsplaatsen en kmo- en industriezones zeker gegarandeerd blijven. “Minder mobiele mensen hangen voor hun noodzakelijke verplaatsingen volledig af van het openbaar vervoer”, merkt Verheyden tot slot op. “Door veel te weinig te investeren in de veiligheid, heeft men deze mensen in de steek gelaten.”