Nieuws
vrijdag, 10 sep 2021

Alweer anti-homogeweld in Brussel: “Multicultureel probleem benoemen en aanpakken”

Het Vlaams Belang veroordeelt de anti-homo-aanval op VRT-journalist Riadh Bahri. Die werd deze ochtend opnieuw aangevallen in Brussel. De regeringen moeten echter meer doen dan woorden uiten. “Massa-immigratie heeft gezorgd voor probleemwijken. Die multiculturele problematiek moet worden benoemd en aangepakt. Ook door de Brusselse gewestregering, benadrukt Brussels fractievoorzitter Dominiek Lootens-Stael.

“Hond uitlaten. Man vraagt de weg. Ik ben zo vriendelijk en naïef om te antwoorden. Klap krijgen. Schop krijgen. Ketting afgerukt en gestolen. Vuile homo horen. Beetje huilen in de straat. Boos zijn. En alweer moedeloos. Typische ochtend in Brussel.” Dat is de tweet van Riadh Bahri (VRT) vrijdagochtend. Meer dan waarschijnlijk ging het hier om allochtone jongemannen, die wel vaker verantwoordelijk zijn in de hoofdstad voor anti-homogeweld. Zelfs staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) kon toegeven dat er een de “islamitische gemeenschap in Brussel een probleem met homoseksualiteit” heeft.

Multiculturalisme zorgt voor meer onvrijheid, dat zien we zeker in Brussel

“Maar we stellen ons vragen over de oprechtheid van al de boze reacties van politici zoals Mahdi”, reageert Lootens Stael. “Velen vragen zich terecht af wanneer de overheid in actie zal schieten. Het is ook opvallend dat vanuit de Brusselse regering nog geen reactie kwam op dit incident.”

Het spreekt voor zich dat de agressie tegen homo’s in Brussel nochtans veel te maken heeft met de massamigratie en de import van allerlei vreemde, gemene en soms ronduit achterlijke opvattingen over onder meer homo’s. “Het wordt tijd dat men niet alleen A maar ook B zegt”, besluit Lootens-Stael. “Migranten gingen zogezegd onze pensioenen betalen, maar massamigratie heeft er voor gezegd dat we allemaal meer onvrij zijn geworden. Het Brussels Globaal Veiligheids- en Preventieplan moet veel meer aandacht besteden aan deze mistoestanden”.

Het is hoog tijd dat minister-president Rudi Vervoort (PS) wakker wordt. Brussel wordt met de dag onveiliger en onvrijer.