Nieuws
woensdag, 17 aug 2022

Antwerpen: “Sluiten dekmantels goed, maar meer nodig om veiligheid te herstellen”

Het Vlaams Belang is grote vragende partij om de gekende dekmantels van de Antwerpse drugshandel te sluiten. Na jaren druk vanwege de nationalistische partij blijkt het Antwerpse bestuur hier voorzichtig tot over te gaan. “Het is goed dat er eindelijk geluisterd wordt naar ons, maar het is bijlange nog niet voldoende. Er moeten op veel doortastendere manier gekende dekmantels gesloten worden, want het gaat heus niet alleen om de drie zaken die nu worden gesloten. Verder zijn er nog tal van verstorende maatregelen tegen de mocromaffia die genomen moeten worden. De organisaties van deze gangsters moeten volledig verlamd worden en Antwerpen moet terug veilig worden!”

In Antwerpen is burgemeester Bart De Wever (N-VA) na aanhoudende druk eindelijk overgegaan tot het sluiten van enkele panden die fungeren als dekmantels binnen de Antwerpse drugshandel. Het gaat om handcarwash Bens Car en snackbars Poke Bowl Place en Stacks Pancakes. Zoiets gebeurde in het verleden ook heel af en toe, maar volgens het Vlaams Belang gebeuren de maatregelen dan ook te veel met mondjesmaat.

Verstoor, verlam, leg plat

“Het is goed dat De Wever nu eindelijk wat luistert naar de voorstellen van het Vlaams Belang, en het is een stap in de goeie richting, maar helaas ‘too little, too late’”, reageert Antwerps kopstuk Filip Dewinter (Vlaams Belang). Er zijn veel meer gekende dekmantels dan de drie zaken die nu dichtgaan. Bovendien moet de Antwerpse politie hun acties verbreden voorbij loutere veroordelingsdoelen. De mocromaffia moet volledig lam worden gemaakt door administratieve aanhoudingen, willekeurige razzia’s, inbeslagnames, identiteitscontroles, noem maar op. Het rustige luizenleventje van de dealers en drugspatsers moet stoppen.”

Eerder deze week stelde de partij ‘Operatie Hades’ voor. Dit houdt in dat er op tijdelijke basis legerpatrouilles komen in risicobuurten in onder meer Borgerhout en Deurne, naast een detentiecentrum voor illegalen en een samenscholingsverbod in de ergste drugsstraten. “Als ook hier wat vroeger was geluisterd naar het Vlaams Belang, dan konden misschien de recente schietpartij in Hoboken en de moord op het De Coninckplein zijn voorkomen.”

Het Vlaams Belang klopte maandag op tafel om de Antwerpse gemeenteraad vervroegd bijeen te roepen, maar de fractie van bestuurspartij N-VA weigerde hier op in te gaan.