Persberichten
zondag, 17 mrt 2024

Asielcijfers blijven fors pieken

Foto: wikimedia commons. Rudychaimg. Asielcijfers blijven fors pieken

In februari werden welgeteld 2.804 asielaanvragen geregistreerd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen. “Dat is goed voor een stijging van liefst 17 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, toen de teller op 2.399 stond”, zegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas. “De toestroom van asielzoekers naar dit land blijft dus ook in het nieuwe jaar onverminderd aanhouden.”

Van een structurele daling van het aantal asielaanvragen, zoals door sommigen ondertussen een jaar geleden naar aanleiding van de fameuze ‘asieldeal’ in het vooruitzicht werd gesteld, is dan ook geen sprake. “Wel integendeel, met zowat 6.000 aanvragen in de eerste twee maanden van dit jaar piekt de asielstatistiek zelfs tot historische hoogten”, aldus Pas.

“Wie niet focust op minder migratie, krijgt méér migratie”

“Feit blijft evenzeer dat amper 43 procent van de asielaanvragen erkend wordt”, gaat Pas verder. “En dat toont nogmaals aan dat het asielbedrog hier welig tiert, en onze opvangcentra in grote mate bevolkt worden door mensen die hier niets te zoeken hebben. Ook wat dat betreft, is er in het nieuwe jaar helaas weinig nieuws onder de zon te melden.”

“In plaats van efficiënte en effectieve maatregelen te nemen om de instroom in te dammen, blijft deze regering tot op de dag van vandaag aan haar ‘beleid dat niet focust op meer of minder migratie’ vasthouden”, merkt Pas tot slot op. “De resultaten zijn navenant en vallen af te lezen uit elke relevante statistiek. Wie niet focust op minder migratie, weet wat volgt: méér migratie.”