Nieuws
dinsdag, 15 feb 2022

Asielcijfers pieken ook in het nieuwe jaar

Het aantal asielaanvragen in dit land blijft ook in het nieuwe jaar onverminderd hoge toppen scheren. “Dat de asielcijfers pieken blijkt duidelijk uit recente cijfers van het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen”, zegt Kamerlid Dries Van Langenhove. “In de eerste maand van dit jaar werden in totaal 2.680 asielaanvragen geregistreerd.”
  
“In vergelijking met januari vorig jaar is er sprake van zowat een verdubbeling”, aldus Van Langenhove. “Maar veelzeggender is uiteraard een vergelijking met het aantal asielaanvragen in de ‘normale’ pre-coronajaren. Daaruit blijkt dat het cijfer van vorige maand dat van januari 2018 (1.893) en 2017 (1.461) manifest overschrijdt en ei zo na het cijfer van het piekjaar 2019  – toen het hoogste aantal asielaanvragen (2.765) sinds de dijkbreuk van 2015 werd geregistreerd – evenaart.”
 
“Dat de asielcijfers pieken hoeft zeker niet te verbazen, want dit land blijft zichzelf onverminderd in de etalage plaatsen als internationale migratiemagneet”, besluit Van Langenhove. “En de gevolgen van dit beleid worden helaas gedragen door degenen die er niet voor gekozen hebben. Het is de hardwerkende Vlaamse belastingbetaler die vandaag reeds geconfronteerd wordt met een duizelingwekkende energierekening, die morgen ook de almaar verder oplopende immigratiefactuur zal gepresenteerd krijgen.”