Nieuws
zaterdag, 25 jun 2022

“Bart De Wever wordt met de dag wanhopiger”

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in de Ochtend op Radio 1 gezegd dat om echte verandering te krijgen, zijn partij de grootste moet zijn in 2024. “Volgens hem is het Vlaams Belang hier niet toe in staat”, zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Mijnheer De Wever danst al twintig jaar naar de pijpen van de traditionele partijen en heeft op die tijd nog niets veranderd aan dit land. Blijkbaar wordt hij met de dag wanhopiger omdat de Vlamingen zijn leugens hoe langer hoe minder geloven, want wie gelooft nu dat Vlaanderen beter zal worden van een nieuwe PS-regering die De Wever beoogt?

Tijdens een ontbijtgesprek met Michaël Van Droogenbroeck in het Antwerpse stadhuis heeft Bart De Wever, de partijvoorzitter van de N-VA, lelijk uitgehaald naar het Vlaams Belang. Hij ziet naar eigen zeggen niets interessants in het Vlaams Belang-programma, dat hij sociaal-economisch uiterst links vindt, ook al weerlegt elke polticoloog zo’n beweringen. Volgens De Wever is de N-VA de enige partij die werkelijk verandering kan brengen omdat zij wel aan politiek doen boven het niveau van een 12-jarige. Hij hoopt dan ook de kiezer in 2024 verstandig zal stemmen. Daarnaast haalde hij ook uit naar de druk bijgewoonde meeting van de Europese ID-fractie in de Antwerpse Handelsbeurs.

“Het pikt blijkbaar heel hard bij Bart De Wever dat de Vlaming ons verhaal geloofwaardiger vindt en dat onze bijeenkomsten meer volk lokken dan die van zijn partij”, zegt Tom Van Grieken. “Er kwamen afgelopen donderdag sprekers uit Hongarije, Italië en Estland aan bod die in hun land mee beleid maken. Dus zijn argument over de geloofwaardigheid van het Vlaams Belang als bestuurspartij raakt kant noch wal.”

“Het kan bijna niet wanhopiger worden als je de kiezer moet smeken om ‘verstandig’ te stemmen”

Van Grieken vindt De Wevers uitspraak dat hij niets interessants ziet in het Vlaams Belang-programma bizar. “Ons programma moet hem toch bekend voorkomen, want hij heeft er een slechte kopie van proberen te maken. Bij mijn weten is Vlaamse onafhankelijkheid zelfs het eerste punt van het N-VA-programma, maar dat zit blijkbaar niet langer in de diepvries, maar in de vuilbak.”

Volgens Van Grieken wordt De Wever met de dag wanhopiger. “De N-VA heeft in de federale regering met Charles Michel als premier hun communautair programma helemaal opgeborgen en nu probeert De Wever ter compensatie om met de PS een zoveelste halfslachtige staatshervorming uit te voeren. De N-VA bestuurt Vlaanderen al bijna twintig jaar samen met de traditionele partijen en heeft in die periode niet het beleid gebracht dat de Vlaming wil. Echte verandering kan, in tegenstelling tot wat De Wever beweert, er dan ook enkel met het Vlaams Belang komen.”