Persberichten
maandag, 15 apr 2024

Belgisch systeem toont zijn ondemocratisch gezicht aan heel de wereld

NatCon (National Conservatism Conference) is een jaarlijkse bijeenkomt van rechts-conservatieve politici uit heel Europa. Ook het Vlaams Belang was uitgenodigd. Linkse Antifa-groepen, onder goedkeurend oog van de PS, bedreigden de uitbaters van de verschillende zalen waardoor die hun samenwerking hebben stopgezet. Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) die ook aan de conferentie zou deelnemen, spreekt van extreemlinkse censuur. “Intimidatie en straatgeweld halen het op de rechtstatelijke grondrechten”, klinkt het.

“Het is een trend die we steeds vaker zien” merkt Vandendriessche op. “Extreemlinkse actiegroepen verhinderen met geweld en intimidatie rechtse bijeenkomsten om zo onze politieke boodschap te censureren. In een normale democratische rechtstaat zouden de autoriteiten hierop ingrijpen en minstens zorgen dat de vrijheid van meningsuiting gewaarborgd blijft. Maar we zien net het omgekeerde. Linkse bestuurders gedogen en instrumentaliseren zelfs extreemlinkse actiegroepen om hun politieke tegenstanders monddood te maken.”

“België maakt zichzelf belachelijk en toont hoe het gesteld is met de democratie en de grondrechten onder de regering van Alexander De Croo”

Zowel de uitbaters van zowel de Brusselse zaal ‘Concert Noble’ als hotel ‘Sofitel’ werden geïntimideerd door diverse linkse organisaties. Ook de Brusselse PS-burgemeester Philippe Close liet weten dat de conferentie beter afgelast zou worden en raadde zelfs aan om zelf een grote veiligheidsdienst te voorzien. Volgens Vandendriessche is dit de wereld op zijn kop. “Het is juist de burgemeester, die als hoofd van de politie, volgens de wet de veiligheid van deze evenementen moet garanderen. In plaats daarvan gebruikt hij de intimidaties van links om de conferentie te saboteren.”

“Wat er in Brussel gebeurd is, is exemplarisch voor de staat van onze democratie: andere meningen worden de kop ingedrukt door het regime. België maakt zichzelf belachelijk en toont hoe het gesteld is met de democratie en de grondrechten onder de regering van Alexander De Croo. Intimidatie en straatgeweld halen het op de rechtstatelijke grondrechten. Ze schermen vaak met de zogenaamde Europese waarden, democratie en rechtstaat om landen als Hongarije de vinger te wijzen. Kan het nog hypocrieter? Kan Brussel zich überhaupt nog de hoofdstad van Europa noemen? Als het fascisme ooit terugkeert, zal het zich antifascisme noemen”