Nieuws
maandag, 04 apr 2022

Beliris: Lalieux bezondigt zich aan onverdund cliëntelisme

Tijdens een meeting in Brussel voor Waalse socialistische militanten is het masker van minister van Pensioenen, Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding Karine Lalieux (PS) nu definitief afgevallen. “Als minister die ook bevoegd is voor Beliris verklaarde ze zonder gêne dat dit federaal investeringsfonds voor Brussel enkel dient om socialistische gemeenten te plezieren”, zegt Kamerlid Ellen Samyn. Dit is cliëntelisme pur sang.”

Het Vlaams Belang heeft met de regelmaat van de klok aangetoond en aangeklaagd dat Lalieux er sinds haar aantreden enkel op uit is om het Brusselse OCMW te bevoordelen. “Steeds weer worden federale gelden naar dit OCMW doorgesluisd”, aldus Samyn. “Het OCMW waarvan ze voordien dan ook zelf voorzitter was.”

“Het cliëntelisme zit bij zowat elke PS’er ingebakken, maar Lalieux is ook nog eens zo onbeschaamd om het openlijk toe te geven”

Maar wat ze de laatste tijd met Beliris uitvoert tart alle verbeelding. “Middelen worden besteed aan projecten die geen meerwaarde hebben voor deze stad, maar worden door Lalieux toegeschoven aan bevriende PS-besturen”, vervolgt Samyn. “Zo stelde de minister op de bewuste vergadering dat Evere en Koekelberg, niet toevallig twee gemeenten waar de PS de plak zwaait, een nieuwe sportzaal krijgen. Lalieux noemde Beliris een investeringsenveloppe om in het bijzonder socialistische gemeenten te plezieren.”

“Publieke gelden worden dus gebruikt voor vriendjespolitiek”, besluit Samyn. “De PS en haar minister doen daarbij zelfs geen enkele moeite meer om de andersdenkenden niet te schofferen. Zij die de mond vol hebben over België en solidariteit vullen schaamteloos de eigen socialistische zakken. Het mag in dit land misschien een traditie zijn, maar de mensen verdienen beter.”