Nieuws
maandag, 27 dec 2021

“Bescherm buitengrenzen van Europa met fysieke barrières”

Om de zeer precaire buitengrenzen van Europa beter te bewaken, wil het Vlaams Belang muren, hekkens en andere barrières laten bouwen op plaatsen waar er veel illegale immigratie plaatsvindt. “Om ons vrij in Europa te kunnen bewegen, is een betere bescherming van de buitengrenzen noodzakelijk”, zegt Europees Parlementslid Tom Vandendriessche. “Fysieke obstakels, die kaderen in een reeks beschermingsmaatregelen, zijn ontegensprekelijk nuttig om dit doel te bereiken.”

Het Vlaams Belang wijst erop dat sinds augustus al ruim 30.000 pogingen om de Poolse grens over te steken werden geregistreerd. “Die illegale immigranten stromen dan door naar landen als het onze, waar de sociale zekerheid de ruimste voordelen biedt”, aldus Vandendriessche. “Ze worden door de Wit-Russche dictator Aleksander Loekaskjenko aan de Poolse grens afgezet en op die manier gebruikt als wapen in een politiek steekspel. In 2020 deed zijn Turkse ambts- en geestesgenoot Erdogan hem dit al voor.”

“We willen Europa uiteraard niet hermetisch afsluiten maar wel kunnen beslissen wie wordt binnengelaten”

“Dat we niet alleen staan met ons standpunt dat fysieke barrières de meest effectieve maatregel zijn om de grenzen te bewaken bleek duidelijk in oktober”, vervolgt Vandendriessche. “Toen riepen ministers uit twaalf landen in een open brief de Europese Commissie op tot het bouwen van dergelijke obstakels. Het ging om Oostenrijk, Bulgarije, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Griekenland, Hongarije, Litouwen, Letland, Polen en Slovakije.”

“Fysieke obstakels ter bescherming van de grenzen van Europa zullen er niet enkel toe bijdragen dat we zelf beslissen wie wordt binnengelaten”, besluit Vandendriessche. “En ze zullen ook het winstmodel van mensensmokkelaars aan banden te leggen en veel menselijk leed voorkomen.”