Nieuws
vrijdag, 29 apr 2022

Bestrijding sociale dumping geen prioriteit voor paars-groen

Heel wat werknemers uit vooral het Oosten van Europa komen hier via detachering werken aan loonvoorwaarden die lager zijn dan de onze. “Om deze sociale dumping beter en meer aan te pakken diende het Vlaams Belang een resolutie in in de commissie sociale zaken”, zegt Kamerlid Hans Verreyt. “Maar deze werd door de paars-groene partijen, hierin gesteund door de PVDA, verworpen.”

“Het is de regering dus niet menens als het gaat over sociale dumping. Nochtans zijn de cijfers uit de bouw- en transportsector zeer ernstig te nemen”, aldus Verreyt. “Gelet op het aantal controles is het aantal overtredingen te groot. Het Vlaams Belang wou met deze resolutie de regering aanzetten om nu eens effectief werk te maken van doorgedreven controles en een echt beleid om sociale dumping een halt toe te roepen.”

“Helaas wil men hier duidelijk niets aan doen. Ook dat punt uit de regeerverklaring van paars-groen is dus schone schijn”, stelt Verreyt vast. “Paars-groen laat begaan en werkt zo mee aan de afbraak van ons sociaal systeem waar ze naar eigen zeggen nochtans zo mee begaan zijn.

“De sociale dumping als gevolg van de detachering van buitenlandse werknemers in België is een probleem dat sinds jaren gekend is”, besluit Verreyt. “Deze werkgelegenheid in eigen land houden, brengt werkgelegenheid met zich mee voor onze mensen, inkomsten voor onze sociale zekerheid en dus alleen maar voordelen voor onze mensen. Kan het nog duidelijker zijn?”