Nieuws
maandag, 05 jul 2021

Boerkini in Brussels zwembad: “Hier geen vrouwenonderdrukking”

Het Vlaams Belang is er niet over te spreken dat in Anderlecht een openluchtzwembad sinds donderdag boerkini’s toelaat. “De boerkini staat ontegensprekelijk symbool voor de onderdrukking en tweederangspositie van de vrouw binnen de islam”, zegt fractievoorzitter in het Brussels Parlement Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang). “De kritiek van onder meer Theo Francken (N-VA) en Georges-Louis Bouchez (MR) zal dit misselijkmakend gebeuren echter zeker niet doen stoppen. Misschien moet een kortgedingrechter dit maar eens doen.”

Precedenten zijn alleszins voorhanden. In december nog verboden zowel de rechtbank van eerste aanleg als het hof van beroep te Antwerpen boerkini’s in de stedelijke zwembaden aldaar, en dit om redenen van hygiëne en goede orde in de zwembaden. “Maar niet enkel de hygiëne en de rust in de zwembaden worden door de aanwezigheid van boerkini’s bedreigd”, aldus Lootens-Stael. “De boerkini aanvaarden is zich neerleggen bij de sharia, het geheel van islamitische wetten. En er bestaan voor de vrouw weinig ergere zaken dan onder die sharia te moeten leven.”

“De boerkini moet verboden worden omwille van veiligheids- en hygiëneredenen, en vooral omdat het niet thuishoort in onze samenleving”

Zoals te verwachten kwam er uit politieke hoek niet enkel protest tegen het initiatief in Anderlecht. In de hoop op gewin van allochtone stemmen, maaien sommige kortzichtige politici met plezier elk principe en elk respect voor vrouwenrechten van tafel. Zo meende Kamerlid Kristof Calvo (Groen) in een twitterbericht bijvoorbeeld dat het initiatief ‘applaus verdient in plaats van een hetze.’“Het verbaast telkens weer hoe kruiperig en ruggengraatloos deze politiek-correcte creaturen zijn”, vervolgt Lootens-Stael. “Ze zijn voor dierenrechten, maar over onverdoofd slachten hoor je ze niet. En ze zijn voor vrouwenrechten, maar gaan nu zelfs al applaudisseren voor vrouwenonderdrukking.”

Bij het Vlaams Belang alvast geen tegenstrijdigheden. “We laten er inderdaad geen enkele onduidelijkheid over bestaan dat boerkini’s niet thuishoren in zwembaden, in zwemvijvers of op stranden”, besluit Lootens-Stael. “De islam is, meer dan een religie, een ideologie die onze vrije samenleving wil vervangen door een samenleving gebaseerd op de sharia. Er mag dus geen sprake zijn van toegevingen aan de islam in onze publieke cultuur, zoals boerkini’s of gescheiden zwemuurtjes.”