Nieuws
donderdag, 11 aug 2022

Bomaanslagen Antwerpen: “Waarom doen De Wever en Verlinden niks?”

“Waarom ondernemen burgemeester Bart De Wever en binnenlandminister Annelies Verlinden geen maatregelen?” Dat vraagt Kamerlid en commissievoorzitter Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere zich dringend af na de vierde bomaanslag in Antwerpen in enkele dagen tijd. “Antwerpen en zeker Borgerhout en Deurne zijn verworden tot een oorlogszone, maar De Wever en Verlinden wijzen wat naar elkaar en blijven verder in vakantiemodus. Tijd voor actie: werk samen en voer de druk op.” Het Vlaams Belang eist tevens de tijdelijke inzet van het leger en structureel wil de partij dat er “aanklampend en verstorend” te werk wordt gegaan jegens de gekende drugsbendes van de mocromaffia.

Alweer vond afgelopen nacht een bomaanslag plaats in Antwerpen. In de Ledeganckstraat in Borgerhout ontplofte woensdagnacht een springtuig. Het gaat om de 4de bomaanslag in amper een week tijd.

“Geen minuut rust voor de mocromaffia in Antwerpen”

“Terwijl de drugsoorlog in Antwerpen een dagelijks fenomeen wordt, blijven verantwoordelijken De Wever en Verlinden in vakantiemodus”, reageert Depoortere. “Nochtans heeft het Antwerps politiekorps de meeste middelen van het land en kan Verlinden federale politie inzetten om mee de strijd aan te gaan. Waarom blijft dit passieve duo? De tijd om te handelen is gisteren!”

Het Vlaams Belang vindt ook dat er op alternatieve manieren moet nagedacht worden over hoe de politie moet ingezet worden. “Er moeten nog steeds zeker en vast nog gedacht worden in functie van effectieve veroordelingen”, licht Depoortere toe. “Maar dat is niet altijd even makkelijk, is duur, omslachtig en kwetsbaar voor procedurefouten. Er moet ook pro-actief gehandeld worden voorbij juridische doelen ten voordele van de algemene veiligheid: we kennen de verdachten, we kennen de dekmantels. Onze politie moet een permanente kwelduivel worden. Willekeurige razzia’s, administratieve aanhoudingen, geconcentreerde patrouilles, inbeslagnames, sluitingen, ostentatieve volgacties van verdachten, noem maar op. Geen minuut rust voor de mocromaffia.”

Eerder deze maand riep het Vlaams Belang nog op om het leger in te zetten als tijdelijke maatregel. Dit als noodzakelijke en acute hulp om het meest extreme geweld te voorkomen.