Persberichten
vrijdag, 29 okt 2021

“Brussel maakt misbruik van CST om eigen wanbeleid te verdoezelen”

In het Brussels Parlement toonde DéFi-fractievoorzitter Emmanuel De Bock zich tevreden dat de federale regering de Vlaamse regering op de knieën heeft gekregen om ook de toepassing van het zogenaamde Covid Safe Ticket of CST in de Vlaamse horeca door te voeren. Vlaams Belang-fractievoorzitter Dominiek Lootens-Stael is echter andere mening toegedaan: “De aankondiging van een vierde coronagolf komt de paarse Brusselse en federale regeringen goed uit aangezien zo de aandacht kan worden afgeleid van hun eigen rampzalige beleid!”

Net als in het Vlaamse werd vandaag ook in het Brussels Parlement gedebatteerd over de uitbreiding van het gebruik van de QR-pasjes door toepassing van de federale pandemiewet. In het hoofdstedelijk gebied verandert er op het terrein niets, maar de wetgeving moest worden aangepast aan de gewijzigde toestand waarbij de federale overheid het laken naar zich had toegetrokken en de arm van de Vlaamse regering had omgewrongen.

CST nu ook in Vlaanderen: “pasjesmaatschappij geeft vals gevoel van veiligheid”

“Vaccinatie moet vrijwillig blijven en burgers moeten elkaar niet controleren”, reageert Lootens-Stael. “De CST-pasjesmaatschappij geeft niet alleen een vals veilig gevoel, het is ook een gevaarlijk middel in handen van de overheid dat leidt tot nog meer ongelijkheid. Zoals ik vooraf gewaarschuwd had, wordt op heel veel plaatsen de QR-code niet gecontroleerd. Nu wil men de politie op de horeca afsturen. Dat terwijl net deze week is gebleken hoe sterk de drugsmaffia voet aan de grond heeft gekregen in Brussel. Er zijn personeelstekorten bij de politie en toch wordt die op pad gestuurd om te controleren of burgers andere burgers op hun pasjesstatus controleren? Kafka kon het niet beter verzinnen!”

Lootens Stael haalt verder uit naar de verantwoordelijke Brusselse en federale gezondheidsministers. “Waarom wordt niets aan het echte probleem gedaan? Opnieuw lijkt het opschalen van de gezondheidszorg allerminst aan de orde. De zorg is niet overbevraagd, maar is door verwaarlozing onderbemand! We betalen nu de prijs voor decennialang slecht bestuur en begrotingen die niet op orde zijn. Te meer omdat we ook weten door het antwoord van het collegelid op mijn vragen ter zake, dat heel wat Brusselse ziekenhuisbedden, ook in intensieve zorg, gewoonweg niet beschikbaar zijn wegens niet ingevulde vacatures!”