Persberichten
maandag, 25 mei 2020

Brussel: Vlaams Belang eist maatregelen na betoging pro-regularisatie illegalen

In Brussel verzamelden deze middag een honderdtal manifestanten die regularisatie en sociale steun voor illegalen eisten. Het Vlaams Belang Brussel is niet te spreken over deze manifestatie en eist “een gepast optreden tegen de organisatoren wegens het overtreden van het samenscholingsverbod en het betogen zonder toestemming maar ook een actieplan tegen illegaliteit.”

Een organisatie die het opneemt voor illegalen had deze protestactie georganiseerd voor het kabinet van minister van asiel en migratie Maggie De Block (Open Vld). Zij werden daar door de politie weggedreven, maar stapten toen naar het gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node waar zij hun actie verderzetten.

Lootens-Stael: “Verantwoordelijkheid nemen en een actieplan uitwerken om toestroom illegalen aan te pakken”

“Dit is tekenend voor de situatie waarin dit land zich bevindt”, stelt de voorzitter van Vlaams Belang Brussel, senator Bob De Brabandere. “Illegalen werken hier jaren in het zwart en komen nu sociale maatregelen en ondersteuning eisen voor de schade die ze lijden door de coronapandemie. Terwijl men die mensen zou moeten controleren en oppakken. Dit is de omgekeerde wereld. Brussel is de stad in België waar dit probleem het hardst woekert en waar er door lakse politiek en justitie niks tegen gebeurt. Iedereen moet vrije meningsuiting hebben, maar de actievoerders hadden beter moeten weten en iets digitaal moeten doen, of hun actie uitstellen.”

“Van regularisatie mag geen sprake zijn”, zo benadrukt Brussels Parlementslid Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang) ook nog eens. “Zowel de federale overheid met De Block op kop, maar ook haar voorganger Theo Francken (N-VA), als de gewestelijke en lokale overheden in Brussel hebben niet anders gedaan dan voortdurend de hete illegalen-aardappel naar elkaar toeschuiven. Niemand neemt verantwoordelijkheid en men laat dit probleem al jaren op zijn beloop.” Lootens-Stael vraagt dan ook dat de verschillende overheden nu “eindelijk hun verantwoordelijkheid” nemen en een actieplan uitwerken om de illegaliteit aan te pakken.