Nieuws
woensdag, 24 mei 2023

Caféuitbaters krijgen zes maanden cel voor “racisme en xenofobie” na klacht PVDA

De uitbater en zaakvoerder van een café in het centrum van Leuven werden veroordeeld tot zes maanden effectieve gevangenisstraf voor het verspreiden van “racistische en xenofobe” afbeeldingen op een beeldscherm. De extreemlinkse PVDA diende klacht in bij de politie en Unia waardoor de zaak bij de correctionele rechtbank van Leuven belandde. “Dit is een erg verontrustend precedent”, zegt Europees Parlementslid voor Vlaams Belang Tom Vandendriessche. “De vrije meningsuiting komt steeds meer onder druk te staan. We dreigen af te drijven richting een totalitaire staat.”

Naar eigen zeggen vielen de PVDA-leden die de klacht indienden van hun stoel toen ze de boodschappen op de schermen zagen verschijnen. Een tekst zoals ‘My generation had Wonder Woman. Your generation has, Wonder if it’s a Woman’ schoot in het verkeerde keelgat. “Wat de PVDA doet is ronduit gevaarlijk”, zegt Vandendriessche. “Dat communisten het niet zo nauw nemen met de vrijheid van meningsuiting wisten we al. Dat ze nu ook actief op zoek gaan naar burgers die een verkeerde mening verkondigen om hen voor de rechter te slepen zegt genoeg over de intenties van de partij.”

“PVDA is een radicale woke-partij die een bedreiging vormt voor onze vrijheden”

Volgens het Europees Parlementslid toont het feit dat de uitbater en zaakvoerder veroordeeld werden tot een effectieve gevangenisstraf aan hoe de vrijheid van meningsuiting de laatste jaren werd uitgehold. “We hebben een wetgevend kader gecreëerd waarbij iedereen die zich gekwets voelt door een bepaalde uitspraak per definitie gelijk heeft”, aldus Vandendriessche. “Extremisten of een extremistische partij als de PVDA zijn het laatste zetje dat men nodig heeft om volledig over te hellen naar een totalitaire samenleving.”

De PVDA liet weten blij te zijn met de uitspraak want de feiten “waren duidelijk aanstootgevend” volgens de partij. “Ze beseffen maar al te goed dat dit een precedent is dat er kan voor zorgen dat iedereen die een zogenaamd ‘aanstootgevende mening verkondigt, vervolgd kan worden”, besluit Vandendriessche. “Wie denkt dat de PVDA de partij van de arbeiders is, vergist zich. Het is een radicale woke-partij die een bedreiging vormt voor onze vrijheden.”