Nieuws
maandag, 30 aug 2021

“China saboteert onderzoek naar oorsprong coronavirus”

Het Vlaams Belang ergert zich aan de Chinese reactie op een rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten over de oorsprong van het coronavirus. “China bestempelt het rapport als leugenachtig, terwijl het er zelfs nog bijzonder vriendelijk in bejegend wordt. Zo krijgen internationale onderzoekers van het communistische regime dat minstens deels verantwoordelijk is voor de wereldwijde pandemie zelfs geen enkele inzage in cruciale informatie”, zegt federaal volksvertegenwoordiger Dominiek Sneppe (Vlaams Belang).

“Alleen maar al de mogelijkheid van een incident in een laboratorium als oorzaak open laten, is er voor de Chinezen blijkbaar al te veel aan”, aldus Sneppe. “En dat terwijl het Amerikaanse rapport stelt dat het coronavirus niet als biologisch wapen werd ontwikkeld en wellicht ook niet genetisch werd gemanipuleerd, zaken waar lang niet iedereen het over eens is.”

“Dit land kende met 11 miljoen inwoners ruim 25.000 coronadoden, China met 1,4 miljard mensen officieel nog geen 5.000: het zegt iets over de betrouwbaarheid van de informatie die ze verstrekken”

“In januari 2020 waarschuwde ik toenmalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) al over de gebrekkige transparantie en geloofwaardigheid van de Chinese gegevens, maar volgens De Block was China nooit voorheen zo transparant geweest. Heel naïef natuurlijk”, vervolgt Sneppe. “En ook de WHO bleef blindelings vertrouwen schenken aan het communistische China. Pas een jaar na het uitbreken van de crisis startte een onderzoek. Het spreekt voor zich dat ook dat tot niets leidde.”

“En daarnaast had uiteraard ook viroloog Marc Van Ranst van bij de aanvang van de crisis de grootste bewondering voor de dictators in Peking”, aldus nog Sneppe. “In Het Laatste Nieuws van 14 februari 2020 wist hij zelfs te zeggen dat het land correct had gehandeld en in het VRT-programma De Afspraak van 25 maart 2020 heette het zelfs dat we aan de kordate aanpak van China zelfs een maand extra voorbereidingstijd te danken hadden.”

“De waarheid is echter dat China er steeds alles aan heeft gedaan om de oorzaak van het virus te verzwijgen en de ernst ervan te minimaliseren. Klokkenluiders als bijvoorbeeld dokter Li Wenliang werden zonder pardon het zwijgen opgelegd”, besluit Sneppe. “En met die houding heeft het communistische regime aldaar de mensheid zeer veel schade toegebracht. Tot vandaag.”