Nieuws
vrijdag, 13 okt 2023

Conflict uit Midden-Oosten mag niet geïmporteerd

Foto: iStock. Conflict uit Midden-Oosten mag niet geïmporteerd

Het Vlaams Belang is er niet over te spreken dat bij Palestijnse protesten gisteren in het centrum van Brussel opgeroepen werd tot een jihad in Europa. “Dit is precies waar onze partij steeds voor heeft gewaarschuwd”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Als gevolg van de ongebreidelde massamigratie waaien de conflicten uit de Arabische landen over naar onze contreien. Dit kunnen we niet laten gebeuren.”

“Oproepen tot jihad is oproepen tot een gewapende strijd, en dat is absoluut niet onschuldig”, aldus Van Grieken. Jihadisme is een vorm van islamisme die met geweld een bepaalde versie van de islam wil opleggen aan de samenleving, wat uiteindelijk moet resulteren in de vestiging van een islamitische staat of kalifaat. “In manifestaties, zoals deze in Brussel, wordt openlijk opgeroepen tot nog meer islamterrorisme van Hamas. Zoiets zou door iedere partij in de meest krachtige bewoordingen moeten worden veroordeeld. Het is echter muisstil nu, bij de linksen.”

“In het door de EU verguisde Polen en Hongarije heeft men de problemen niet”

Het Vlaams Belang wil dat alle organisaties en alle personen die in dit land het terrorisme van Hamas openlijk steunen in kaart worden gebracht. “Dit gaat om aanzetten tot extremisme en geweld en zoiets is zonder meer strafbaar”, vervolgt Van Grieken. “Wie zich hieraan bezondigt, moet wat ons betreft stante pede het land worden uitgezet. Dat ze zich in hun land van herkomst met al hun enthousiasme maar mengen in het strijdgewoel.”

“Er is nu alleszins een verhoogde waakzaamheid nodig vanwege onze veiligheidsdiensten en politie voor mogelijke terreuraanslagen”, besluit Van Grieken. “Net zoals bijvoorbeeld in Frankrijk en Nederland zijn ook hier de veiligheidsdiensten er niet gerust op na de jihad-oproep van de Hamas-leiders. In Hongarije en Polen, die door de EU voortdurend de les werden gespeld omdat ze hun grenzen niet wagenwijd opengooiden voor de massamigratie, hebben ze die problemen nu niet.”