Persberichten
woensdag, 20 mei 2020

Coronacrisis: Vlaams Belang wil betere ondersteuning van ‘vergeten’ sectoren

De voorbije weken nam de federale regering een aantal maatregelen om zelfstandige ondernemers op korte termijn te ondersteunen en financieel door de lockdown-periode te helpen. Langzaamaan worden nu een aantal maatregelen versoepeld, waardoor bedrijven stilaan opnieuw kunnen opstarten. “Maar in een aantal vergeten sectoren blijven de faillissementen wenken”, zegt Vlaams Belang-Kamerlid Reccino Van Lommel. De partij vraagt daarom om extra en gerichte maatregelen voor groepen als foorkramers en taxizaakvoerders.

Bij een eerdere interpellatie door Van Lommel stelde minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) in zijn antwoord dat “het genereren van omzet de beste methode is om ondernemingen uit de crisis te loodsen.” Het ziet er echter naar uit dat sommige sectoren nog enige tijd getroffen zullen blijven ingevolge de ‘lockdown’. Dit maakt dat de kans op economische schade aan bepaalde ondernemingen wordt vergroot, zo schat het Vlaams Belang.

“Steeds meer belangenorganisaties en sectoren zijn terecht vragende partij om de vergeten sectoren te redden van het faillissement. Hierbij denken we onder meer aan eventbedrijven, foorkramers, taxibedrijven, fitnesscentra, privé-sauna’s…”, vertelt Reccino van Lommel, die hierover minister van Middenstand Denis Ducarme (MR) zal ondervragen in het federale parlement. “Ook deze ‘vergeten’ sectoren hebben dringend nood aan ondersteuning om een sociaal bloedbad te vermijden.”