Nieuws
dinsdag, 25 mei 2021

Coronavirus dan toch allicht uit Chinees laboratorium afkomstig

Het Vlaams Belang is hoegenaamd niet verwonderd over de resultaten van het onderzoek van de Amerikaanse krant The Wall Street Journal naar de oorsprong van het coronavirus. “De pandemie zou haar oorsprong niet vinden in vleermuizen of schubdieren, maar zou dan toch uit een Chinees laboratorium ontsnapt zijn”, zegt Kamerlid Dominiek Sneppe (Vlaams Belang). “Wij hebben steeds met deze mogelijkheid rekening gehouden. En het maakt het Chinese stilzwijgen van bij de aanvang van de pandemie alleen maar meer misdadig.”

The Wall Street Journal meldt dat drie onderzoekers van het Chinese Wuhan Institute of Virology al in november 2019 gezondheidsklachten hadden die sterk leken op deze van Covid-19. “Het gaat om informatie, afkomstig van de Amerikaanse inlichtingendiensten CIA en de NSA”, aldus Sneppe. “Deze inlichtingendiensten hebben van bij de uitbraak van het coronavirus nooit uitgesloten dat het uit een Chinees lab ontsnapt zou kunnen zijn.”

“Peking had bijzonder snel kunnen communiceren over het coronavirus na het gebeuren in het laboratorium maar deed dat niet, met alle gevolgen van dien”

“De Franse viroloog en Nobelprijswinnaar voor Fysiologie en Geneeskunde Luc Montagnier besloot nadat hij het genoom van het nieuwe virus bestudeerd had, dat dit fragmenten bevatte die enkel met behulp van moleculaire instrumenten konden worden ingebracht”, aldus nog Sneppe. “En dat kan enkel in een gespecialiseerd laboratorium, en niet op een onhygiënische dierenmarkt.”

“Dat het Chinese regime steeds de these van de vleermuizen heeft aangehouden ligt wellicht net aan hun aandeel in de verantwoordelijkheid”, vervolgt Sneppe. “Weerom een menselijke fout dus, iets wat echter door geen enkel communistisch regime wordt toegegeven.” En wat dat betreft, heeft Peking volgens het Vlaams Belang niets aan het toeval overgelaten. Artsen zoals Li Wenliang, die reeds in een vroeg stadium waarschuwden voor het virus, behoren al lang niet meer onder de levenden.

“Het kan vandaag nauwelijks nog iemand verbazen dat viroloog Marc Van Ranst van bij aanvang de ‘openheid’ en de ‘kordate aanpak’ van het communistische regime in Peking prees”, besluit Sneppe. “En al evenmin dat de WHO, geleid door de Ethiopische communist Tedros Ghebreyesus, dit ook heeft gedaan. Maar dat dit alles kritiekloos door toenmalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) werd overgenomen, zegt veel over de aanpak van het coronavirus in dit land.”