Nieuws
maandag, 22 aug 2022

In de kijker: BOB DE BRABANDERE

Het parlementair reces is een ideaal moment om even terug te blikken op het voorbije werkjaar. Vandaag senator Bob De Brabandere.

“Aangezien ik in Brussel woon, woon ik in feite op de frontlinie van de politieke strijd die onze partij voert.

Klassiek is natuurlijk het communautaire aspect: in Brussel vergeten de Franstalige partijen maar al te graag dat ze in de hoofdstad van Vlaanderen zijn. Dat hebben we het voorbije jaar natuurlijk ook meermaals gezien. Het meest in het oog springt het jaarlijkse rapport van de Brusselse vicegouverneur over de niet-naleving van de taalwetgeving in Brussel, vooral wat betreft de aanwervingen door de gemeentebesturen. Meer dan 80 procent daarvan zou moeten vernietigd worden, maar dat gebeurt uiteraard niet. Kleine kanttekening: de federale minister van Binnenlandse zaken is perfect geplaatst om daar iets aan te doen, maar noch Annelies Verlinden (cd&v), noch haar voorganger Jan Jambon (N-VA) hebben dat aangedurfd. Het Vlaams Belang zal echter niet nalaten om op die nagel te blijven kloppen.

Naast het communautaire aspect, komen in Brussel uiteraard alle andere samenlevingsproblemen uitvergroot samen. De omvolking die in veel wijken totaal is, maar ook criminaliteit zoals schietpartijen, aanvallen op ambulanciers en zelfs politieagenten, rellen… Het gebeurt met de regelmaat van de klok en toch blijft men wegkijken. Of erger: men vergoelijkt het bijna. Denk maar aan de ‘Brusselse jongeren’ die deze zomer de Vlaamse kust en recreatiedomeinen gingen terroriseren: men weet dat aan het gebrek aan openluchtzwembaden in Brussel. Te gek voor woorden, toch?”

Wat zijn uw doelstellingen en aandachtspunten het komende parlementaire jaar?

“In Brussel gaan wij als Vlaams Belang blijven doen wat we onze mensen verplicht zijn: de pijnlijke waarheden die men liever niet hoort, benoemen. Brussel is en blijft de hoofdstad van Vlaanderen en heeft veel potentieel. Maar dan moeten we er wel eens met de grove borstel durven doorheen gaan en de vele problemen aanpakken. Zoals een Franse president het ooit zei over de banlieus: we moeten er met een Kärcher (hogedrukreiniger) doorgaan. Wel, dat moeten we in Brussel ook doen. En wij zullen niet nalaten om dat tot in den treure te herhalen indien nodig.”