Nieuws
zondag, 14 aug 2022

In de kijker: CARMEN RYHEUL

Het parlementair reces is een ideaal moment om even terug te blikken op het voorbije werkjaar. Vandaag Vlaams Parlementslid Carmen Ryheul.

“Wat mij ongetwijfeld zal bijblijven is het Ventilusdossier. Mocht ik, ondertussen al meer dan een jaar geleden, geen eerste vragen hebben gesteld over dit dossier en geen parlementaire druk zou zijn blijven uitoefenen om Ventilus in West-Vlaanderen bovengronds tegen te houden en volledig ondergronds te krijgen, dan had minister Zuhal Demir in alle stilte haar bovengrondse plannen al lang kunnen doordrukken. Maar ‘alea iacta est’, nu is de Ventilus-teerling voorlopig geworpen en heeft de Vlaamse regering beslist om niets te beslissen. Het dobbelspel wordt in september hervat.”

Wat zijn uw doelstellingen en aandachtspunten het komende parlementaire jaar?

“Het spreekt voor zich dat ik druk zal blijven zetten op het Ventilusdossier en op het plan van de Franse overheid om een windmolenpark op zee ter hoogte van Duinkerke te laten bouwen.

Om op te komen voor veiligheid in onze straten, specifiek gericht op vrouwen, hebben we samen met enkele West-Vlaamse parlementairen, een nieuw platform ‘Vrouwen Voor Veiligheid’ opgericht. Vrouwen en meisjes voelen zich onveilig op straat. En helaas is dat terecht… ’s nachts, in bepaalde buurten, niet in het minst in het uitgaansleven. Het Vlaams Belang legt wat dit betreft al langer de vinger op de wonde. Een eerste actie voerden we tegen spiking. Het komende jaar willen we nog zichtbaarder aanwezig zijn: de angst moet van kamp veranderen.”