Nieuws
zaterdag, 27 aug 2022

In de kijker: FILIP BRUSSELMANS

Het parlementair reces is een ideaal moment om even terug te blikken op het voorbije werkjaar. Vandaag Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans.

“Als lid van de commissie Cultuur stonden ook dit jaar de werkzaamheden nog in het teken van de coronacrisis en de financiële impact die de crisis had op de cultuursector. Ondanks het feit dat de regering Jambon zijn rol als gulle weldoener weer rijkelijk heeft gespeeld - er gingen nog nooit zoveel subsidies naar Cultuur als vandaag - zijn de traditionele partijen nog steeds van oordeel dat er te weinig geld is om de noden van de sector te vervullen.

Uiteraard steunen wij als Vlaams Belang onze Vlaamse cultuur en kunstenaars, maar we moeten niet naïef zijn. Veel van de subsidies komen terecht bij linkse activisten en hobbyisten die nauwelijks of geen meerwaarde bieden voor ons cultuurlandschap. Het afgelopen jaar hebben we ons dus enorm verzet tegen dit wanbeleid door meermaals de vinger op de pijnlijke wonde te leggen.

Naast mijn werk in de commissie Cultuur heb ik mezelf toegelegd op de strijd tegen de verplichte vaccinatie en bijhorende pestmaatregelen zoals het discriminerende CST en de QR-code die onze samenleving lange tijd ernstig heeft verdeeld in goede en slechte mensen. De hypocriete spreidstand van onder meer de N-VA zal menig Vlaming nog lang bijblijven.”

Wat zijn uw doelstellingen en aandachtspunten het komende parlementaire jaar?

“Het komende jaar werk ik verder aan een boek dat alle cultuursubsidies in ons land oplijst. De Vlaming heeft recht om te weten wat er met zijn of haar belastinggeld wordt gedaan, maar vandaag is dat nog te onduidelijk. Pas door alles op te lijsten en een goed overzicht te krijgen, zullen we in staat zijn gericht en concreet te besparen waar het moet, zodat we die middelen kunnen inzetten op domeinen als onderwijs, zorg of om de broodnodige verlaging van de energiefactuur door te voeren.

Als voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) hoop ik dit jaar nog meer aanwezig te zijn op de straat met verscheidene acties en ons gelaat als sociale jongerenpartij nog meer in de kijker te zetten. De Vlaamse jeugd heeft nood aan een rechtse thuisbasis en wie anders dan onze VB-jongeren kunnen dat faciliteren: dat is en blijft ons uitgangspunt.”