Nieuws
woensdag, 03 aug 2022

In de kijker: FRANK TROOSTERS

Het parlementair reces is een ideaal moment om even terug te blikken op het voorbije werkjaar. Vandaag Kamerlid Frank Troosters.

“Binnen de Kamercommissie Mobiliteit is het negeren van de veiligheidsproblemen binnen het spoorgebeuren door de Vivaldi-partijen opvallend. Waar het Vlaams Belang de problemen concreet benoemt en middels wetgevende initiatieven effectieve oplossingen aanreikt, blijven de meerderheidspartijen in de ontkenningsfase. Tegenover het wegstemmen van de Vlaams Belang-voorstellen stellen ze enkel wat halfbakken en maatregelen doorspekt met gendergerelateerde onzin die mijlenver staan van een harde en doortastende aanpak van geweldplegers. De treinreizigers en het spoorpersoneel betalen hiervoor de prijs.

Terwijl het spoor in zijn diepste crisis ooit verkeert, goochelt een onmachtige Ecolo-minister Georges Gilkinet met onrealistische aankondigingen waarbij hij er niet in slaagt essentiële informatie zoals de beheersovereenkomsten of budgettaire overzichten ter beschikking te stellen. Een minister die weg vlucht van de huidige problemen en weigert een inhoudelijk debat te voeren dus. Vlaanderen verdient beter!”

Wat zijn uw doelstellingen en aandachtspunten het komende parlementaire jaar?

“We blijven ijveren voor een goed, vlot, stipt en comfortabel openbaar vervoer met een betrouwbare dienstverlening, waarbij de veiligheid van de reizigers en het personeel voorop staat. Het huidig functioneren van de NMBS is daar mijlenver van verwijderd. Minister Gilkinet en de directie van de NMBS schieten schromelijk tekort in hun publieke taak. Vlaams Belang zal hen blijven confronteren met de huidige malaise en onder druk zetten om de nodige maatregelen te nemen.

De noden van Vlaanderen inzake bijkomende nationale en internationale spoorverbindingen zijn groot. De inzet van financiële middelen dient dan ook prioritair te worden waar de Vlaamse noden het hoogst zijn. Franstalig minister Gilkinet mag zich daarbij niet bezondigen aan het beschermen van communautaire Waalse belangen. Eigen Vlaamse spoorontsluitingen aan de oostzijde naar Nederland en Duitsland zijn essentieel voor de welvaart van Vlaanderen.”