Nieuws
donderdag, 11 aug 2022

In de kijker: GEROLF ANNEMANS

Het parlementair reces is een ideaal moment om even terug te blikken op het voorbije werkjaar. Vandaag Europees Parlementslid Gerolf Annemans.

“In het Europees Parlement werd naar aanleiding van een zogenaamde Conferentie over de toekomst van Europa een werkelijk ongeziene uitbreiding van de EU-bevoegdheden op gang gebracht. Zelf zat ik in het Uitvoerend Comité van die Conferentie waar de links-liberale meerderheid de leiding van de operatie had toevertrouwd aan Guy Verhofstadt. Dat zegt wel genoeg!

Het resultaat was een waslijst van EU-extremisme. Voorstellen om “natiestaat-loze” parlementsleden te gaan verkiezen in de toekomst, of ook om wetgeving tegen de lidstaten in, met een meerderheid, te gaan invoeren en ook meer en snellere immigratie. Het zal er met die EU alleen maar erger op worden.”

Wat zijn uw doelstellingen en aandachtspunten het komende parlementaire jaar?

“Als voorzitter van ID-party organiseerde ik op 23 juni een druk bijgewoonde meeting in de Handelsbeurs in Antwerpen. Voor mij persoonlijk was het een hoogtepunt, en vooral met het oog op verdere versterking van onze Europese samenwerking, was het ook een historische gebeurtenis. Onder meer de Hongaarse minister van Justitie Judit Varga was er aanwezig. Het is mijn doelstelling het Vlaams Belang nog meer te laten schitteren binnen die samenwerking ‘Identiteit en Democratie’.”